The Personal Spaceflight Federation
Organizacija The Personal Spaceflight Federation novi je korak entuzijasta koji žele otvoriti svemir svima, te komercijalizirati i popularizirati svemirski turizam!
Osnovali se je najambicioznije privatne kompanije, koje jednog dana žele dosegnuti lokacije where no man has gone before .... ili na kojima je bilo nekoliko sretnika smile
U novoosnovanoj federaciji važnu ulogu imati će Scaled Composites, tvtrka Burta Rutana, koja stoji iza najveće inovacije 2004. godine, letjelice za komercijalni svemirski turizam SpaceShipOne.
Cilj im je, između ostalog, pomoći zakonodavcima da napišu nova svemirska "pravila" te ustanove neophodni sigurnosni standardi.Naravno, i svemirski turizam, koji kuca na vrata, među ciljevima je ove federacije.
Nedugo nakon što je SpaceShipOne osvojio nagradu X prize, britanski milijarder Richard Branson, predsjednik zrakoplovne tvrtke Virgin Atlantic i zaljubljenik u aeronautiku, najavio je zaključenje ugovora od 20 milijuna eura sa konstruktorima SS1, radi osnivanja prve svemirske prijevozne tvrtke na svijetu. «Nadamo se stvoriti tisuće astronauta tijekom sljedećih godina i ostvariti njihov san da se s visina dive veličanstvenoj ljepoti našeg planeta, zvijezdama u svoj njihovoj ljepoti i nevjerojatnom osjećaju bestežinskog stanja», izjavio je na konferenciji za tisak na kojoj je predstavio inicijativu. Bit će to povijesni ugovor, prvi put će neka privatna tvrtka ljudima nuditi putovanje u svemir, uz cijenu od 115 tisuća funti ili oko 170 tisuća eura po osobi. Projekt se već zagrijava, uskoro kreće gradnja prvih pet letjelica kojima će putnici moći otići na ovakvo spektakularno putovanje.
11 Feb 2005 by DeeJay
0 comments

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\