Cijene Interneta
Širokopojasni Internet, ili broadband , napokon je dostupan i kod nas. Istina, brzine su takve da nas niti nema na širokopojasnoj karti Europe, a cijene .... no comment.
Zašto nas nema na toj karti? Pa zato jer je u izvještaju Directorete General For Information Society Europske komisije iz siječnja 2004., a za godinu 2003. kao minimalna brzina uzeta 1 Mb/sec, dok će za godinu 2004. izvještaj biti napravljen na bazi 2 Mb/sec brzine. Kako se broj korisnika širokopojasnog Interneta u Hrvatskoj koji imaju brzinu od 2 Mb/sec može nabrojati na prste jedne ruke, a ta brzina nije ni dostupna u komercijalnoj upotrebi za male korisnike, jasno je zašto kaskamo za Europom. Dodajmo svemu ovome da je u projektu eEuropa, u kojem Unija namjerava popularizirati Internet do te mjere da se gotovo kompletna administracija radi preko njega također minimalna predviđena brzina 2 Mb/sec. Ispod te brzine NE postoje uvijeti za rad servisa kao što su eGoverment, eHealth, eTC.
Priča o cijenama .... kažu da slika govori više od tisuću riječi, pa stoga mali preview brzine i cijene u Švedskoj.
Da, dobro ste vidjeli, flat rate brzinom od 24 Mb/sec košta 399 kruna. Za cijenu u kunama pomnožite tu brojku sa 0.9 i dobijete 360 kuna!. No comment.
A što sve broadband donosi, kakve su mu prednosti, kako iskoristiti najbolje od njega i još mnoštvo zanimljivih informacija možete pročitati u pcchipu pc chipu broj 119 , za travanj 2005, gdje je broadband tema broja.
28 Mar 2005 by DeeJay
0 comments

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\