Dialeri – saga se nastavlja
Kada je prije nekoliko mjeseci Zakon o telekomunikacijama doživio svoje opširne izmjene i dopune, korisnici su sa oduševljenjem dočekali odredbu koja kaže da operater snosi troškove koje je korisnicima, unatoč primjerenim mjerama zaštite, prouzročila treća osoba. Odredbu su mnogi interpretirali na način da T-HT snositi troškove zloglasnih dialera. Međutim, u praksi stvari izgledaju drukčije, jer nigdje ne postoji definicija pojma primjerene zaštite. U T-Comu tvrde da su oni nuđenjem svog besplatnog antidialer programa ispunili svoju obavezu zaštite korisnika, ali činjenica da je unatoč tome i svim tekstovima i upozorenjima u medijima broj žalbi na dialere i dalje visok, jasno je da stvari ipak negdje ne štimaju. Stoga smo ponovo potražili odgovor na pitanje što će se napraviti za zaštitu korisnika po pitanju dialera, pa smo posjetili Agenciju za telekomunikacije i T-HT. Čini se da su se stvari ipak malo pokrenule, pa će korisnici uskoro dobiti novi paket zaštitnih mjera. Ipak, ponavljamo još jednom, glavninu odgovornosti za vlastitom zaštitom snose korisnici, pa budite pažljive gdje surfate i instalirajte svu potrebnu zaštitu - antivirusni, antidialer i antispyware program.

Kraj prijevarama?
Juraj Mužina iz Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije rekao nam je da T-HT, u suradnji sa Agencijom, radi na donošenju novih Općih uvjeta poslovanja ovog operatera, u kojem će se definirati pravni okvir unutar kojeg će T-HT imati pravo poduzimanja mjera za zaštitu korisnike, ali i kompanije, od zloupotreba. Naime, kako nam je rekla Alemka Lisinski, direktorica korporativnog sektora za komunikacije, T-HT, suprotno pisanjima nekih medija, nema nikakve koristi od dialera, jer se ta potraživanja jako teško naplate, a ujedno štete i imageu kompanije. Isto tako, T-HT ima dvostupanjsko povjerenstvo za žalbe korisnika, pa se svaka žalba dva puta obrađuje, a ne odbijaju se automatizmom. Isto tako, posebno se raspravljaju žalbe korisnika sa posebnim potrebama i slabijeg materijalnog stanja, i te se žalbe često uvažavaju, rekla nam je Alemka Lisinski.
Ipak, s obzirom da je problem dialera ali i drugih zloupotreba telekom usluga i dalje aktualan, u ovom trenutku se u T-HT-u radi na nizu pravnih i tehničkih mjera, te uvođenju procesa upravljanja zloupotrebama, Fraud Managemet Process, koji će omogućiti jednostavniju i efikasniju borbu protiv svih zloupotrjeba telekomunikacijskih usluga. To ne uključuje samo dialere, već i prijevare sa 060 brojevima i ostale vrste zloupotrjeba, a sam sustav djelovati će reaktivno, prema već počinjenim zloupotrjebama, ali i ono najvažnije – preventivno.
O kakvim se točno mjerama radi objasnila nam je Maja Mandić, direktorica sektora za korporativne regulatorne poslove. Trenutno se razmatra niz mjera, poput konstantnog praćenja potrošnje korisnika, koga bi se u slučaju da se primijeti naglo povećanje računa zvalo i obavještavalo o tome, kako bi se utvrdilo o čemu se radi. To je mjera koju su već uveli alternativni fiksni operateri, koji također konstantno kontroliraju promet svojih korisnika, pa u situacijama kad primijete da je korisnik zvao destinacije koje obično zovu dialeri ili da je zvao satelitske telefona, odmah provjeravaju kod korisnika jeli poziv obavio svojevoljno ili je rezultat dialera.

Mjere zaštite
Međutim, problem kod ove mjere, kao i kod ostalih, leži u činjenici da je Zakon o telekomunikacijama nedorečen u pitanjima ovlaštenja operatera, pa nije definirano do koje granice može ići operater u kontroliranju ovih slučajeva, a da ne povrijedi druga prava korisnika, prvenstveno pravo na privatnost i pravo na zaštitu osobnih podataka. Upravo će se ta problematika riješiti u novim Općim uvjetima poslovanja koje T-HT radi u suradnji sa Agencijom za telekomunikacije.
Druga mjera na kojoj se radi je i uvođenje takozvanog poluautomatskog prometa sa inozemstvom. To znači da korisnici više neće moći sami obavljati pozive u inozemstvo, već preko centrale kod operatera. I ova mjera, koliko god garantira zaštitu od dialera, otvara niz problema – od toga dali takav sustav uvesti samo prema zemljama u kojima su često smještene tvrtke koje profitiraju od dialera, prema svim zemljama, dali takvu mjeru uvesti na traženje korisnika i tako dalje. Sva ta pitanja morati će obraditi stručna služba T-HT-a u suradnji sa Agencijom. Isto tako, Pravilnik o osnovnim telekomunikacijskih uslugama donijeti će jedan nivo zaštite od zloupotreba, jer predviđa da će korisnici moći kod operatera odrediti maksimalan iznos potrošnje. Veliku ulogu odigrati će i Vijeće korisnika, čije konačno formiranje očekuju i pozdravljaju i T-HT i Agencija za telekomunikacije, jer će upravo to tijelo imati ključnu ulogu u rješavanju sporova između operatera i korisnika.
Vijest koju će korisnici najviše pozdraviti je i da T-HT završava projekt web bill, koji će korisnicima omogućiti da na Internetu kontroliraju svoju potrošnju. Dok se sve ove mjere ne implementiraju, iz T-HT-a će i dalje djelovati edukativno prema javnosti, skrećući pažnju korisnicima na sve opasnosti koje donosi Internet. Pozivu na pažljivo surfanje pridružujemo se i mi.
17 Dec 2005 by DeeJay
4 comments

by Citatelj @ 19 Dec 2005 05:02 pm
Sigurno ce HT paziti na korisnike,njima je samo lova vazna.

by Mladen @ 21 Dec 2005 11:03 pm
Boli njih neka stavr za dialere...
Nego ko mi je maznuo kaput???

by Fran @ 04 Jan 2006 01:52 pm
Lopovi,oni su lopovi.

by JA @ 17 Jan 2006 12:07 pm
Sigurno,sad ce imati love od otpustanja radnika,gamad angry

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\