O svemu i svačemu
Uvođenje novog CMS-a, bez da ugrozim postojeće materijale na stranici pokazalo se malo kompliciranim za laika poput mene, ali i dalje radim na tome. Svašta se lately događa sa mnom i oko mene, pa evo malo detalja.

* Pročitao sam odličan Digital Fortress Dana Browna i konačno se bacam na Da Vinchijev kod. Posjetio sam i Algoritam jučer, knjige švedske spisateljice Lise Marklund su na sniženju, pa sam uzeo Studio šest i Pakleni stroj, dva odlična krimića koje preporučam, kao i izvrsnu knjigu Raj, koja bi većini mogla biti zanimljiva jer se, između ostalog, bavi i jugoslavenskom mafijom u Švedskoj. Odlična knjiga!

* Osim u knjigama, uživam i u glazbi, a navukao sam se na odličan mix Audio koji je napravio Jeremy Jive.

* Nešto pozitivno u ovoj državi - Vlada predviđa 5,5 milijuna dolara za obnovljive izvore energije, a Hrvatska će do 2010. morati proizvoditi najmanje 5,7 posto energije iz obnovljivih izvora.

* Na žalost, loših je vijesti uvijek više. Olgica Spevec iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja još uvijek ne radi ništa po pitanju akvizicije Iskona, unatoč odredbama Zakona o zaštitu tržišnog natjecanja, a u reforni zdravstva predložen je još jedan "brilijantni" zakon koji će mnoge doktore iz službi medicine rada u Hrvatskoj ostaviti bez posla. Oduvijek sam htio znati kako takve besmilice nastaju, tko to piše, po čijoj direktivi i koji se sve sitni interesi igraju ulogu u tom postupku. Dobrobit države i njenih stanovnika sigurno ne. Stoga sam i skeptičan prema paklenom političkom planu Mračnog, čovjek je jednostavno prepametan i prepošten da bude političar. Inače, i Mračni je našao jednu novu zakonodavnu brljotinu.

* Jučer sam bio na e-Hrvatska pressici, slušao o rezultatima Studije dostupnosti javnih usluga na Internetu. Prošle godine u Hrvatskoj je građanima bilo dostupno 38,22 posto, a poslovnim subjektima 29,77 posto javnih usluga na Internetu, što je odličan pomak u odnosu na 2004. godinu. Ipak, stupanj dostupnosti usluga za građane i za poslovne subjekte u Europskoj uniji gotovo je dvostruko veći nego u Republici Hrvatskoj, a osam članica ima i stupanj informatiziranosti veći od 80 posto. Od njih, sedam je vodećih broadband zemalja, poput Švedske, Islanda, Danske i Velike Britanije.
Širenje penetracije broadbanda glavni je razlog i što je u prva tri mjeseca 2006. godine u Hrvatskoj je prodano 54.678 računala ili 22 posto više nego u istom kvartalu lani.
Na žalost, cijene broadbanda su još uvijek nepromjenjene i sramotno visoke, dok su brzine smješne.

* Nastavlja se i DTK priča, neshvatljivo ali istinito je da će problem rješavati strani konzultanti (koje će plaćati DT, kažu alternativni operateri koji, naravno, žele ostati anonimni). Savjetnik u postupku utvrđivanja vlasništva nad DTK-mrežom bit će međunarodna odvjetnička kuća White&Case. Inače, još uvijek moje, a i neke informacije koje su državni dužnosnici objavili kažu da je DTK u vlasništvu države, što cijeloj priči daje novu razinu besmislenosti.

* Hrvatskoj trebaju novi borbeni avioni, pa sa šveđani ponudili svoj Gripen, odličan moderni borbeni avion, čija je cijena 40 milijuna dolara po komadu, a održava se uz male troškove i skromnu infrastrukturu. Po meni bolji izbor od polovnih F-16.

* Ne žele svi samo bježati iz Hrvatske, raste i broj zahtjeva stranaca za radnom dozvolom u Hrvatskoj, trenutno ih je izdano preko deset tisuća.

* Teorije zavjere prema kojima se na Pentagon nije obrušio jedan od zrakoplova 11. rujna 2001., već ga je pogodila raketa ispaljena s položaja američke vojske, nastavljaju se, s obzirom na to da objavljene nove snimke napada ne pokazuju ništa.
18 May 2006 by DeeJay
1 comments

by Alen @ 18 May 2006 08:17 pm
Vidim da te boli Olgica Spevec smile.Kuzi se po izjavama da je zena glupa.

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\