Intervju: Johnny Svedberg, Tele2
Intervju: Johnny Svedberg, Tele2

Biti ćemo kvalitetni i jeftini

Moj Moby imao je čast da u malo vremena koliko je Johnny Svedberg, član uprave Tele2 i Voditelj operacija za Baltik, Rusiju i Hrvatsku, proveo u Zagrebu dobije ekskluzivan intervju u kojem smo saznali odgovore na mnoga pitanja koja zanimaju korisnike ove mreže.

Razgovarao: Dražen Jurman

Objavljeno u Moj Moby 73, ožujak 2006.


Hrvatsku je početkom ožujka iznenadna posjetio Johnny Svedberg, član uprave Tele2 i Voditelj operacija za Baltik, Rusiju i Hrvatsku, u redovnom obilasku hrvatske podružnice ove tvrtke. Kako je Johnny Svedberg bio naš domaćin u posjeti središnjici Tele2 u Stockholmu neposredno prije dobivanja koncesije za mobilnog operatera u Hrvatskoj, kada je Moj Moby prvi detaljno predstavio Tele2 Hrvatskoj javnosti, i u ovom je kratkom posjetu našao vremena za jedan razgovor. Održali smo ga baš na Tele2 način, u neformalnoj atmosferi, ali se pokazao vrlo zanimljivim, prvenstveno s obzirom na to da smo dobili odgovore na mnoga pitanja koja zanimaju korisnike.

Kako ste zadovoljni sa prvih nekoliko mjeseci poslovanja Tele2 u Hrvatskoj?
Ponosni smo i sretni sa ovim što smo do sada napravili u Hrvatskoj, ali neću reći da smo zadovoljni, jednostavno zato jer mi u Tele2 nikada nismo zadovoljni. Ne treba se uljuljati u zadovoljstvo i time onda izgubiti kontakt s onim što je najvažnije, a to su naši korisnici. Uvijek može bolje, pogotovo u Hrvatskoj, još uvijek imamo puno mjesta za napredak a mi moramo napredovati i popravljati se. Ali ponovit ću, ponosan sam napravljenim.

Kada pričate o sve što je Tele2 do sada u Hrvatskoj napravio, možete li malo konkretizirati, na primjer reći nam koliko imate korisnika u Hrvatskoj trenutno?
Na žalost ne mogu, ali mogu reći da je broj korisnika nadmašio naša nadanja i sve najoptimističnije prognoze. Mi smo znali da korisnici u Hrvatskoj žele nešto novo, ali ovakva nas je navala iznenadila.

Zašto je Tele2 ovako tajnovit kada se postavlja pitanje broja korisnika? Neki su skloni reći da je to zato što je taj broj puno manji nego što se spekulira, pa ga zato skrivate.
To nije tajnovitost koja je specifična za Hrvatsku, već za sve zemlje u kojima poslujemo. Naime, odlukom Upravnog odbora Tele2 već godinama mi iznosimo brojke korisnika u pojedinoj zemlji, već na konkretnim tržištima. Dakle, broj korisnika u Hrvatskoj se ulazi u ukupan broj korisnika koje imamo na tržištu Baltika, Rusije i Hrvatske, i to je broj s kojim izlazimo u javnost. Ali broj korisnika u pojedinačnim zemljama ne otkrivamo, jednostavno zato jer je takva naša poslovna politika i takva odluka Upravnog odbora, koja je, što ja najvažnije za naglasiti, ugrađena i u naše ugovore sa dioničarima i burzom. Koliko god bi ja rado rekao točan broj, jednostavno ne smijem, jer bi time prekršio klauzulu povjerljivosti u ugovorima i izložio i Tele2 kao tvrtku i mene kao pojedinca zakonskim sankcijama.

Ali možemo reći da je taj broj bolji od predviđanja?
To svakako.

Kada smo kod predviđanja, pri lansiranju nove mreže može doći do niza problema. Koliko se tih problema dogodilo u Hrvatskoj, više ili manje od predviđanja? Koji su uopće problemi koje Tele2 ima trenutno u Hrvatskoj, ako ih ima?
Svako tržište je specifično i koliko god se pokušavali pripremiti na sve, uvijek postoji neki elementi koji mogu iznenaditi. Općenito gledajući, u Hrvatskoj smo imali manje problema nego što smo očekivali. Najveći problemi sa kojima se susrećemo su zapravo administrativni, nismo baš računali da će procedura dobivanja svih potrebnih dozvola za svaku baznu stanicu biti ovako komplicirana, kompleksna i duga.

Leži li u tome razlog što izgradnja mreže kasni, zbog čega vam je Agencija izdala i opomenu.
Tu situaciju moramo gledati sa dva aspekta. S jedne strane Tele2 koristi modernu opremu, koja dozvoljava da sa manjim brojem antena pokrijemo jednaku površinu koju drugi operateri pokrivaju sa više antena. Naša je infrastruktura moderna i jača, pa nam to dozvoljava. Želim odmah naglasiti da, prema je pojedina antena jača, nema nikakve opasnosti od eventualne povećane količine zračenja. S druge strane, istina je da u pojedinim dijelovima Hrvatske zaostajemo za našim planom izgradnje mreže, prvenstveno radi problema u dobivanju dozvola, ali na tome radimo i to smo sve detaljno prezentirali Agenciji. Jer, nama je prvima u interesu da mrežu sagradimo čim prije, kako bi korisnici razgovarali u našoj mreži, kako bi mi i zarađivali od toga, ali i ono najvažnije, da održimo naše obećanje: kvalitetne usluge po niskim cijenama.

Kada ste spomenuli kvalitetne usluga, u zadnje vrijeme je dosta pritužbi kako je kvaliteta usluga na niskoj razini, pozivi se prekidaju, poruke kasne i tako dalje.
To je na žalost istina, ali je posljedica radova na mreži, odnosno povećanja kapaciteta naše mreže, jer svaku novu baznu stanicu treba integrirati u postojeću mrežu. Takvih problema više nema i ne bi smjelo biti, bar ne u velikoj količini. Naša mreža još uvijek nije gotova, za godinu dana imati ćemo nekoliko puta više baznih stanica nego što ih imamo danas. To je proces koji zahtjeva vremena, dodatno je usporen sa problemima oko nabavke dozvola i moram korisnike zamoliti za još malo strpljenja. Nadam se da ćemo za godinu dana imati veliku većinu Hrvatske pokrivene ne samo Tele2 mrežom, već i kvalitetnim signalom, jer korisnici imaju pravo, mogu i moraju očekivati da će kvaliteta naše usluge biti barem jednaka ako ne i bolja od kvalitete drugih operatera.

Postoje li još neki problemi u poslovanju, sa poslovnim partnerima ili sa institucijama, možda sa Ministarstvom oko billing sustava?
Ne, nema problema sa institucijama niti sa našim poslovnim partnerima, dapače odnosi su vrlo ugodni, produktivni i na obostrano zadovoljstvo. Što se tiče resornog Ministarstva i billing sustava, ja to ne bi nazvao problemom, već različitim tumačenjem zakonskih odredbi koje su nejasne. Mi smo ih protumačili na jedan, Ministarstvo na drugi način. Međutim, kako Ministarstvo donosi i interpretira zakone, oni žele da billing, sustav naplate, prebacimo u Hrvatsku. Mi ćemo to i učiniti, nema problema, a to neće utjecati na naše poslovanje ovdje.

Pitanje koje posebno zanima naše čitatelje i vaše korisnike je kada će Tele2 ponuditi moderne usluge, prije svega MMS i GPRS?
Uskoro. Ali dozvolite da objasnim glavni problem oko uvođenja ovih usluga. Radi se o tome da mi u Ugovoru o nacionalnom roamingu sa Vipnetom nemamo ugovoren i roaming za usluge prijenosa podataka. Kako je naša mreža još uvijek u izgradnji, teško se odlučiti na uvođenje ovih usluga sada iz dva razloga. S jedne strane, korisnici koji su u roamingu sa Vipom tu uslugu neće moći koristiti, a korisnici koji su u Tele2 mreži također mogu očekivati probleme ako se signal prebaci na Vip mrežu ili slično, dakle, jedni neće imati uslugu uopće, drugi je neće moći koristiti uvijek. I sada je pitanje što je gore od dva zla – imati korisnike koji su razočarani zato što usluge trenutno nema ili korisnike koji su ljuti zato što ili spadaju u grupu koja ne može koristiti ove usluge ili spadaju u grupu koja može, ali sa problemima. Proširimo li pak naš ugovor sa Vipom na prijenos podataka, pitanje je hoćemo li moći ponuditi cijene koje korisnici od nas očekuju. Nama je u interesu, naglašavam još jednom, korisnicima u Hrvatskoj ponuditi jeftine ali kvalitetne usluge. I takva će biti i usluga GPRS-a i MMS-a, uskoro. Ne pitajte me točno vrijeme, jer ovisi prvenstveno o gradnji mreže, a rekao sam kakve probleme susrećemo s tim. Ali na tome radimo.

A planira li Tele2 izaći sa ponudom za poslovne korisnike?
Da, i taj je projekt u planu i pripremi, jer je logično proširenje naših trenutnih usluga. Uvođenje usluga za poslovne korisnike biti će djelomično i vezano za uslugu prijenosa broja, pošto su brojevi posebno važni poslovnim korisnicima.

Što onda možemo očekivati od Tele2 u Hrvatskoj u budućnosti?
U ovom trenutku ne treba očekivati dramatične promjene i novosti. Biti ćemo prije svega fokusirani na daljnju izgradnju mreže i samim time podizanjem nivoa kvalitete naše usluge. U isto vrijeme nastaviti ćemo sa širenjem naše distribucijske mreže, vlastitim ekipiranjem novim ljudima i širenjem svijesti o Tele2 brandu kod korisnika.

S obzirom na to da ste u Hrvatskoj poslovali samo mjesec i pol dana 2005. godine, teško je govoriti o rezultatima na našem tržištu, ali možete li nam za kraj dati ocjenu 2005. godine za Tele2 na korporativnom nivou?
Nije problem reći i rezultate u Hrvatskoj, oni su odlični, prvenstveno sa strane zainteresiranosti korisnika za naše usluge. Na korporativnom nivou, protekla je godina bila prilično neuobičajena ali dobra za Tele2. Dosta smo kupovali, kupili smo operatera UTA u Austriji, Tiscali u Danskoj, Versatel u Nizozemskoj i Comunitel u Španjolskoj. To baš nije uobičajen način na koji Tele2 širi soje poslovanje, ali smo ovim uspostavili široku i kvalitetnu bazu korisnika i infrastrukture u Europi. Prvenstveno se to odnosi na infrastrukturu za pružanje usluga širokopojasnog Interneta i s tim u vezi fiksne telefonije, jer je upravo broadband tehnologija koja će obilježiti ne samo telekom tržište u 2006. godini već i nekoliko sljedećih.

Znači li to možda da tu uslugu možemo očekivati u Hrvatskoj?
Hrvatska je dinamično i zanimljivo tržište, ali naši kratkoročni planovi isključivo su vezani za mobilnu telefoniju. Ali nikada ne recite nikad.

IZDVOJENO:

SMS iz inozemstva

Pitanje koje također zanima sve vaše korisnike je zašto se još uvijek ne mogu primati poruke od nekih operatera iz inozemstva i kada će to biti riješeno?

Trenutno je to stvar na kojoj, uz izgradnju mreže, najintenzivnije radimo. Na žalost, to je vrlo kompleksan proces. Problem je zapravo u roamingu, jer smo mi od početka rada imali mogućnost takozvanog all roaminga, koji je omogućavao našim korisnicima da zovu u inozemstvo i iz inozemstva. U toj all roaming opciji neki operateri su omogućili i slanje poruka sa svoje mreže u tele2 mrežu u Hrvatskoj, neki nisu, a kod nekih odlazni SMS centar ne prepoznaju predbroj 095. Odlučili smo se na takvo rješenje u početku našeg rada jednostavno zato jer je druga opcija bila da nemamo roaminga uopće. A to je po nama bilo gore rješenje. Ono što sada radimo je pregovaramo sa operaterima posebno na takozvanoj direct roaming soluciji. Ona će riješiti problem primanja SMS-ova iz inozemstva, ali to je jako kompliciran posao. On zahtjeva pregovore i sklapanje takvih ugovora sa svakim operaterom posebno, definiranje SMS interkonekcije, cijena, načina naplate i tako dalje. Kada sredimo sve te detalje, treba izvršiti nadogradnju SMS centra, pa sve to testirati. Jasno je da se radi o velikom poslu, koji uzima strašno puno vremena. S nekim operaterima to ide u par dana, s nekima traje i po mjesec dana. Trenutno se fokusiramo na operatere u susjednim zemljama, sa kojima se iz Hrvatske i koje sa Hrvatskom najviše komuniciraju. Ali to ćemo srediti i sa ostalim operaterima, jer je ova situacija da se ne mogu primati poruke iz inozemstva jednostavno neprihvatljiva.

IZDVOJENO:

Novi rok za Tele2 UMTS usluge


Polovinom veljače Hrvatska agencija za telekomunikacije produljila je rok za početak pružanja komercijalne ponude UMTS usluga operateru Tele2 do 22. prosinca 2006. godine. Do istog roka produljen je i rok za ispunjenje obaveze pokrivanja 14 posto stanovništva i jedan posto teritorija Republike Hrvatske UMTS signalom.
Vijeće Agencije za telekomunikacije donijelo je ovakvu odliku na zahtjev operatera Tele2, koji će se ovom odgodom moći u potpunosti koncentrirati na izgradnju GSM mreže, kako bi što više korisnika čim prije moglo koristiti infrastrukturu Tele2 za obavljanje razgovora, bez potrebe za korištenjem nacionalnog roaminga sa Vipnetom.
09 Apr 2006 by DeeJay
0 comments

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\