Sony Ericsson Z610i
Sony Ericsson Z610i je atraktivno dizajniran 3G mobitel, na kome će odmah oduševiti odlično integriran vanjski ekran u kučište, nudi i sasvim pristojne karakteristike. 

Tržište takozvanih šminkerskih mobitela bogatije je za još jedan uređaj, Sony Ericssonov model Z610i. I ovaj telefon igra na kartu ljubavi na prvi pogled, i to kako samim izgledom kučišta, tako i bojama istog. Što se izgleda tiče, Sony Ericsson je atraktivno preklopno kučište izradio od posebnog materijala, koje izgleda kao ogledalo, a inovativna tehnologija Magic mirror omogućava da se prilikom dolaznog poziva ili kada korisnik primi SMS ili MMS skriveni vanjski zaslon tako osvijetli da ostavlja dojam da podaci o pozivatelju "plutaju" na samoj prednjoj strani mobilnog telefona. Što se boja tiče, na raspolaganju su tri, ružičasta, kakvu smo imali na testu a koja je idealna za lijepši spol, zatim plava, za mlade te crna za ozbiljnije i poslovne korisnike.

Nije sve u izgledu
Magic Mirror, odnosno plutajući ekran na ovom telefonu zaista djeluje atraktivno i vjerojatno ćete često prčkati po tipkama sa strane uređaja, koje inače služe za pojačavanje i stišavanje zvuka te aktiviranje glazbenog playera, samo kako bi aktivirali vanjski ekran. Efekt je, pogađate, puno izraženiji u tamnijim prostorijama, ali niti na suncu nećete biti zakinuti za atraktivnost vanjskog ekrana.
Međutim, nije sve u izgledu! Sony Ericsson Z610i nudi puno više od izgleda. Za početak, radi se o karakteristikama i ergonomijom više nego pristojnom 3G mobilnom telefonu, koji vas u korištenju neće iznevjeriti. Prije svega, odlično leži u ruci, a premda djeluje velik dimenzijama, nećete imati problema s otvaranjem uređaja jednom rukom. Tipkovnica je velika i ugodna za korištenje, tako da s njom, kao ni s navigacijom, nećete imati problema.
Kvaliteta zvuka i mikrofona je odlična, premda ćete ponekad imati problema u hand overu sa UMTS na GSM mrežu, srećom ne često. 3G sposobnost Z610, u kombinaciji s velikim zaslonom od 2 inča (176 x 220 piksela, 256k boja), omogućuje zabavno videotelefoniranje te mobilni pristup Internetu. Poslovnim ljudima će se svidjeti podrška za e-mail te RSS čitač koji isporučuje najnovije vijesti sa stranica koje rado pratite izravno na mobilni telefon, naravno dog god te stranice podržavaju RSS feed.

Nešto posla, nešto zabave
Od ostalih poslovno-organizirajućih mogućnosti, na raspolaganju vam je sve što Sony Ericsson inače nudi, dakle alarm (sa pet nezavisnih vremena), odličan kalendar te zadaci i bilješke koje, kao i kontakte, možete sinhronizirati s računalom.
Tu su još poznati kalkulator, štoperica i memorija kodova, a predinstaliranih Java aplikacija naći ćete pretvarač valuta, mjernih jedinica i još koječega, te duhoviti FaceWarp. Za zabavu se brinu i multimedijalne mogućnosti, prije svega kamera od 2 megapiksela, koja nema niti bljeskalicu, niti autofokus, ali daje sasvim pristojen fotografije. Tu je Picture Blog aplikacija koja omogućava korisniku da preko Internet blog stranice, u samo nekoliko klikova, podijeli fotografije s prijateljima i obitelji. Osim toga, dijeliti fotografije možete povezivanjem s računalom putem USB kabla te Bluetoothom.

Konkurencija
Samsung Z540v
Samsungov model Z540v također je odličan 3G telefon tzv. modne klase, upakiran u preklopno, ultratanko kompaktno kučište. Bogatiji je internom memorijom, ali nema proširenja za razliku od Sony Ericssona, koji ima i kameru od 2MP, dok je Samsungova od 1,3 MP. U ostalim performansama su slični.

Plus: izgled, mobilni Internet
Minus: povremeni problemi u handoveru
Zaključak: Premda će se mnogi odlučiti na kupnju ovog telefona prvenstveno zbog izgleda, Sony Ericsson Z610i nudi i sasvim pristojne performanse, kako za posao, tako i za zabavu.

Ocjene:
Performanse: 8
Ergonomija: 8
Ukupna ocjena: 8

InfoBox:
Ime uređaja: Sony Ericsson Z610i
Frekvencija rada: UMTS/GSM tri-band telefon
Kategorije: 3G gashio mobitel
Operativni sustav: Sony Ericssonov proprietary softver
Dimenzije: 94.5 x 49 x 20 mm
Masa: 110 g
Ekran: 176 x 220 piksela, 262k boja, vanjski ekran OLED, 128 x 36 piksela
Interni imenik: 1000 kontakata
Memorija: 16 MB
Memorijska proširenja: M2 (Memory Stick Micro) uključeno 64 MB
Povezivanje: Bluetooth, USB
Prijenos podataka: WCDMA (UMTS), GPRS, e-mail klijent, RSS čitač
Multimedija: MMS, Java, audio i video streaming
Foto: 2 MP (maks. 1632 x 1224 piksela)
Video: 3GP (maks. 176x144 piksela), MPEG4 player, streaming
Audio: MP3/ACC player, FM radio
Baterija: Li-Ion, 950 mAh
Razgovor / Čekanje: GSM 7/400 h, UMTS 3/2500 h
SAR: 0,17 W/kg
Cijena: Na upit
Ustupio: Sony Ericsson, 062 000 000
02 Apr 2007 by DeeJay
0 comments

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\