Sony Ericsson K320i
Sony Ericsson predstavio je novi model u svojoj entry level klasi,  model K320i, nasljednika modela K300i, odnosno K310i. I dok je K310i donio bitne pomake u odnosu na K300i, K320i na prvi pogled izgleda samo kao dorađena verzija svog prethodnika. To zapravo i jest, jer su od vanjskih promjena vidljive samo one u izboru boja kućišta. One promjene iznutra su ipak važnije, pa K320i ima Bluetooth i podršku za Push Mail. Sony Ericsson K320i je, za svoj klasu, odličan telefon, bitno kvalitetniji od ostalih entry level modela koje smo testirali paralelno s ovim telefonom.

Odličan izgled
Dizajnerski, K320i je kvalitetno izveden telefon, kompaktnog kućišta. Dominiraju zaobljene linije, pa premda nije izrađen od nekih ekstra kvalitetnih materijala, jer se radi o entry level uređaju, ipak djeluje moderno. Masa je mala, ergonomija, kao i ležanje u ruci odlično, a jedina zamjerka dizajnu je činjenica da na bočnim stranicama uređaja nema tipki za pojačavanje i stišavanje zvuka pri razgovoru, već ćete naći "samo" tipke za aktiviranje kamere i prečaca.  
Ekran se u odnosu na model K310i nije promijenio, još uvijek mu je razlučivost 128 x 160 piksela, a ima 65 tisuća boja. Kvaliteta ekrana je, za ovu klasu uređaja, pristojna, premda ćete na jakom suncu imati problema s njegovom čitljivošću. Tipkovnica je također jako kvalitetna. Tipke su dovoljno velike (štoviše, izgledaju predebele), složene u tri vertikalna reda s malim razmakom između njih, tako da osobe s debljim prstima neće imati problema s korištenjem tipkovnice.

Kvaliteta je iznutra
Što se tiče novosti koje donosi ovaj telefon u odnosu na prethodnika, dakle Bluetooth i podrška za Push Mail, korištenje je sasvim ugodno. Bluetooth se spojio sa svim uređajima s kojima smo ga uparivali, a mobilni mail, kao i Internet (NetFront web preglednik), rade onoliko dobro koliko mogu na GPRS brzinama. Osim toga, u aplikacijama ćete naći i News Reader koji omogućava praćenje RSS feedova. Uz Bluetooth, za povezivost se brinu i USB i infracrvena veza, kojima možete sinkronizirati svoj kalendar, kontakte, bilješke i zadatke. To su, uz alarm, odbrojavanje, štopericu i memoriju kodova, ostale aplikacije koju su vam na raspolaganu.
Navigacija ovim telefonom je više nego jednostavna, za što se brine standardni Sony Ericssonov softver i izbornik, kojeg ćete lako shvatiti i ako se prvi put susrećete s mobitelom ovog proizvođača.
Što se multimedije tiče, izdvajamo VGA kameru koja radi slike pristojne kvalitete i prosječne video zapise. Maksimalna rezolucija fotografija je 640x480 piksela, a snimljene fotografije možete koristiti kao pozadine, ali i u foto imeniku. Uz već standardne PhotoDJ i MusicDJ aplikacije, tu je i diktafon i Java. Za zabavu imate i video i MP3 player. Što se memorije tiče, na raspolaganju je 15 MB, naravno, bez proširenja. Premda djeluje malo, za entry level uređaj je sasvim pristojno.  
Od ostalih karakteristika izdvajamo kvalitetnu bateriju koja će izvući nekoliko dana korištenja srednjim intenzitetom. Kvaliteta razgovora je, kao i većine SE uređaja, odlična.

Konkurencija i ocjena
Nokia 6080
Uređaj relativno sličnih karakteristika i performansi, s različitim multimedijalnim mogućnostima. Sony Ericsson K320i ima više memorije, dok Nokia 6080 podržava EDGE brzine prijenosa podataka.

PLUS: kvaliteta zvuka pri razgovoru, mobilni Internet, baterija
MINUS: ništa posebno

ZAKLJUČAK: Sony Ericsson K320i odličan je izbor za entry level uređaj. Pristojnog izgleda i mogućnosti, uz izuzetno kvalitetnu bateriju, garantiraju uživanje prije svega u razgovoru i slanju poruka, nešto multimedije te mobilnom Internetu.

PERFORMANSE: 5
ERGONOMIJA: 6
UKUPNA OCJENA: 5

Info box
Ime uređaja: Sony Ericsson K320i
Frekvencija rada: Tri-band GPRS telefon
Kategorije: entry level
Operativni sustav: Sony Ericssonov proprietary softver
Dimenzije: 101 x 44 x 18 mm
Masa: 82 g
Ekran: 128 x 160 piksela, 64k boja, UBC
Interni imenik: 1000 kontakata, fotoimenik
Memorija: 15 MB
Memorijska proširenja: nema
Povezivanje: Bluetooth, Irda, USB
Prijenos podataka: GPRS klase 10, e-mail, WAP 2.0/xHTML, Push mail
Multimedija: MMS, EMS, Java MIDP 2.0  
Foto: VGA (maksimalna rezolucija 640x480 piksela),
Video: 3GP (maks. 176x144 piksela), QCIF
Audio: MP3 player, diktafon
Baterija: Li-Ion, 750 mAh
Razgovor / Čekanje: 6 / 360 h
SAR (W/kg): 0,27 W/kg
Cijena: ????
Ustupio: Sony Ericsson, (062) 000 000
08 Jan 2008 by DeeJay
1 comments

by 3g maniac @ 17 Jan 2008 05:22 pm
Ma 6080 je niš u odnosu s K320i

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\