Wallpaper Design Awards
Biblija dobrog ukusa, prestižni časopis Wallpaper, u siječnju svake godine dodjeljuje nagrade za najbolje dizajnirane produkte i mjesta, te najbolje dizajnere u prošloj godini.
21 Feb 2006 by DeeJay

Design 2005: Još čvršća veza tehnologije i dizajna
Na kraju 2005. godine možemo potvrditi da se trend iz 2005. nastavio i protekloj godini - u svijetu gadgeta sve veću ulogu igra dizajn i izgled, koji su korisnicima ponekad važniji od mogućnosti.
Gledajući tržište tehnoloških uređaja u 2005. godini sa stajališta dizajna, potvrđuju se prognoze dane prošle godine u ovo vrijeme, a koje kažu da dizajn i izgled uređaja ne samo da su jednako važni kao i njegova kvaliteta, već često i važniji. Tako više nije čudno da se pojavljuje sve više proizvoda sa potpisima najpoznatijih svjetskih dizajnera.
04 Feb 2006 by DeeJay

Kućna zabava: Luksuzni televizori
Do kraja ove nove, 2006. godine, cijela Hrvatska trebala bi biti pokrivena DVB-T, signalom digitalne televizije, koji omogućava da TV program pratite u DVD kvaliteti. Uz izvrsnu sliku dobro pristaje i atraktivan i inovativan televizor, kakvih je srećom na tržištu sve više.
Objavljeno u pc chip broj 128, siječanj 2006.
04 Jan 2006 by DeeJay

Ljubljeni telefon
Sljedeća, 2006. godina u Švedskoj će biti proglašena Godinom komuniciranja. Obilježiti će je niz prigodnih događaja, od kojih je prvi izložba "Beloved Telephone – a Design Story", koja se održava u Muzeju znanosti i tehnologije u Stockholmu. Kratku priču o tome napisao sam za Moj Moby broj 69.
12 Nov 2005 by DeeJay

Karim Rashid:Želim promijeniti svijet!
Karim Rashid već se godinama smatra jednim od najboljih dizajnera na svijetu, a nisu rijetki i oni koji tvrde da je upravo on broj jedan. Tu laskavu titulu Karim nosi zbog originalnih radova, za koje inspiraciju crpi iz svijeta oko sebe, konstantno gledajuću u budućnost. Kako su osebujni njegovi radovi, osebujan je i njegov stil života. On nije samo dizajner, on je i stilist, deejay, novinar, predavač, globetrotter, futurist, vizionar, one man brand. Teško je naći pojmove kojim ga nisu opisivali.
15 Oct 2005 by DeeJay

IDEA: Najbolje dizajnirani gadgeti
IDEA, Industrial Design Excellence Awards, su nagrade za industrijski dizajn koje se godišnje dodjeljuju tvrtkama i dizajnerima u trinaest kategorija.
04 Sep 2005 by DeeJay

Redizajn Kiosk Studija
Po meni, ali i mnogim drugima, najbolji domaći dizajn studio, Kiosk Studio , mog dragog prijatelja Ratka Gregora Jagodića, doživio je redizajn i zasjao u novom, fantastičnom svjetlu.
31 Aug 2005 by DeeJay

Phillipe Starck
Ne treba biti veliki poznavatelj dizajna da vam ime Phillipea Starcka nešto znači. Pomalo ekscentričan ali vrhunski dizajner plijeni pažnju svojim radovima preko 20 godina, a odnedavno je i na platnom spisku Billa Gatesa.
09 Feb 2005 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 Next >>

Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\