Ekološke jurilice
Klimatske promjene koje se događaju svuda oko nas upozoraaju da je krajnje vrijeme da se počnemo brinuti o okolišu ukoliko želimo nastaviti živjeti i približno dobro i kvalitetno na ovoj planeti kako to činimo sada. Zrak koji dišemo već je prezagađen i ozonu nije najbolje. Jedan od velikih zagađivača je i automobilska industrija, jer uz sve filtere i pročiščivaće automobili još uvijek kao pogon koriste motor s unutarnjim izgaranjem na naftne derivate. Ta je pak nafta i skupa, stoga ako želimo brinuti i okolišu bez da se odreknemo automobila, vrijeme je da se okrenemo alternativnim pogonskim gorivima.

Vodik i bioetanol
Srećom, situacija se u svijetu na tom području sve više poravlja. Prije pet godina eco friendly automobila je bilo malo, mnogi će čak reći da ih nije ni bilo. Led je probila Toyota Prius, koja je uz nezanimljiv dizajn ponudila inovativni hibridni motor. Premda prvi model tog automobila nisu imali pretjerani tržišni uspjeh, današnji modeli impresioniraju mogućnostima i izgledom. Iste karakteristike - kvalitetan eco friendly automobil neatraktivnog izgleda je i Honda Civic FCX, prvo tržišno vozilo koje pogoni vodik. Nakon prvog predstavljanja, prije nekolio godina, gradski oci Los Angelesa bili su toliko impresionirani ovom tehnologijom da su naručili Civic za službeni gradski automobil. Prošle je godine pak Lexus predstavio izvrstan RX400h urbani terenac sa hibridnim motorom, a za sljedeću godinu pak najavljuju još bolji GS Hybrid.
Nakon predstavljanja Priusa i Civica, ostali proizvođači automobila, ali i vlade velikih zemalja, okrenule su se istraživanjima novih tehnologija za motore koji bi trebali zamjeniti postojeće s unutarnjim izgaranjem na naftne derivate. Istraživanja se kreću u dva pravca, jedni se okreću vodiku kao pogonskom gorivu, dok se drugi koncentriraju na bioetanol. Tako na primjer SAD godišje ulaže u prosjeku oko milijardu dolara u razvoj motora s vodikom kao pogonskim gorivom, dok je bioetanol trenutno najpopularniji u skandinavskim zemljama.

Avion ili automobil?  
Kako se na sjeveru gleda na eco friendly automobile mogli su vidjeti posjetitelji salona automobila u Ženevi prije tri mjeseca. Jedan od zapaženijih modela bio je koncept Saab Aero X, pri automobil koji je dizajniran koristeći kombinirana iskustva automobilske i aero industrije, što mu i samo ime, ali i izgled sugeriraju. To je najbolje vidljivo na dizajnu putničke kabine, koja je po uzoru na pilotske kabine borbenih zrakoplova izvedena tako da vozaču na raspolaganju ima slobodni uvid u situaciju izvan automobila u polukrugu od 180 stupnjeva. Šveđani su to izveli tako da automobil nije opremljen klasičnim vratiju i nosačima krova, već se, zahvaljujući elektrohidraulici, kompletan dio krova te vjetrobransko i bočna stakla, podižu, kako bi se vozaču i suvozaču omogućio ulazak, odnosno izlazak iz automobila.
Unutrašnjost je pak uređena u futurističkom, hi-tech stilu, a posebno je impresivna trodimenzionalna instrument ploča. Što se tiče ekološke osviještenosti, vidljiva je kroz 2,8 BioPower V6 motor sa twin VGT (Variable Geometry Turbine) turbinom, koji za pogon koristi bioetanol. Ljubiteljima performansi će ipak najvažniji podaci da taj motor nudi maksimalnu snagu od 400 KS, uz 500 Nm okretnog momenta, do stotke dojuri za 4,9 sekundi a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 kilometara na sat.

Električni motor
Osim vodika i bioetanola i električni automobili bi mogli biti rješenje za budućnost. Premda i njihov trenutni razvoj prate problemi, prije svega kratkotrajnost baterija, sve se to zaboravlja prvim pogledom na Venturi Fétish, sportski automobil impresivnih performansi, ali i cijene, od čak 450 tisuća eura. Za električni motor odličnih 300 konjskih snaga dovesti će ga do stotke za 4.5 sekundi, ali maksimalna brzina mu je 170 km/h, a domet između 300 i 350 kilometara. Premda mnogima taj domet neće biti dovoljan da dođu iz, na primjer, Zagreba do mora, radi se o normalnom dometu za električne automobile. Na žalost, ključan problem leži u činjenici da ponovno punjenje traje između tri i šesnaest sati, ali kako će električni motori postajati sve kvalitetniji i dugotrajniji, sigurno će i popularnost ovakog tipa automobila rasti.  
No, do tada smo na žalost još uvijek usuđeni na automobile koji kao pogon koriste motor s unutarnjim izgaranjem na naftne derivate, smrad njihovog auspuha i štetu koju čine okolišu. Ipak, uvijek je lijepo vidjeti da su i veliki zagađivači poput automobilske industrije krenuli u razvoj automobila sa alternativnim pogonom, pa neka to samo bilo zbog činjenice da nafte imamo za još jedva stotinjak godina. S druge strane, pohvalno je što takvi ekološki automobili ne pate što se tiče izgleda, već se od reda radi o izvrsno dizajniranim proizvodima koje jedva čekamo, ako ne voziti, barem vidjeti na cestama.
05 Sep 2006 by DeeJay
1 comments

by Milan @ 31 Jan 2007 11:03 am
da a takve lijepe mogućnosti će nam sigurno omogućiti naši drugovi iz politike!!!crying

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\