Putovanja u velikom stilu
Premda je jako malo ljudi koji ne uživaju u putovanjima, velike prijevozničke tvrtke i proizvođači brodova, vlakova i aviona, u suradnji sa poznatim dizajnerima, nude svojim putnicima novu dozu elegancije, luksuza i udobnosti.

Premda se uzrečica globalno selo često koristi za svijet u kome živimo, stvari nisu baš tako jednostavne. Istina, putovati sa jednog kraja svijeta na drugi danas se može obaviti u jednom danu, ali provesti pet, osam, deset ili dvanaest sati u vlaku ili avionu nije baš tako jednostavno. Da bi vrijeme proteklo što ugodnije, mnoge su poznate prijevozničke tvrtke odlučile interijere svojih brodova, vlakova ili aviona maksimalno modernizirati i uljepšati.

Norveška zvijezda
Norwegian Cruise Line jedna je od najvećih prijevozničkih tvrtki na svijetu, koja svojim putnicima omogućava luksuzna krstarenja na jednako luksuznim cruiserima, kojima su dali dodatnu notu ekskluzivnosti surađujući sa tvrtkom Bang&Olufsen. Tako je najveći brod u floti turističkog operatera Norwegian Cruise Line, koji na svoju rutu oko Havaja može povesti preko dvije tisuće putnika, prije dvije godine renoviran te je isplovio opremljen vrhunskim tehničke uređajima sa potpisom tvrtke Bang&Olufsen. Ovaj brod, Norwegian Star, impresivan je cruiser, od pramca do krme dug je skoro 300 metra, a proteže se na 15 katova visine. Od logistike opremljen je sa čak deset restorana, 15 barova, kinom, fitness centrom, tri bazena, shopping centrom, dvije konferencijske dvorane i tako dalje. Ukratko, svako može naći način kako da provede vrijeme na ovom brodu. Dakako, većina će izabrati vanjske aktivnosti, najviše lješkarenje na suncu ili uživanje u bazenima, ali odlučite li ostati u sobi, nećete biti zakinuti za vrhunski užitak. Kabine su izvrsno uređene, kako dizajnerski tako i tehnološki. Dominiraju vesele boje i moderni interijer, prvenstveno radovi talijanskih prestižnih kompanija poput Edre, Cappelinija ili Kartella, dok je tehnološki dio prepušten Bang&Olufsenu. Dizajneri kabina surađivali su od početka uređenja interijera sa Dancima, tako da je u svakoj kabini nađeno optimalno mjesto za krevet, stol i tehnologiju, kako bi kvaliteta zvuka i slike uvijek bila maksimalna. Od uređaja u kabinama ističe se audiovizualni centar BeoCenter 1, koji uključuje veliku televiziju, DVD i CD player. Sobe i kupaonice su opremljene i BeoCom 1401 telefonima, a sve vanjske i zajedničke prostorije na cijelom brodu opremljene su BeoVision MX televizorima. Ne treba posebno napominjati da je Norwegian Star ovim potezom oduševio putnike i postao jedan od najtraženijih brodova za krstarenje oko Havaja. Suradnja ove dvije tvrtke se nastavlja, pa će putnici i ostalih Norwegian Cruise Line cruisera uskoro uživati u dodatnom luksuzu.

Udobnost u letu
Što je Norwegian Star za brodove, to je Airbus A380 za avione. Ovaj europski superjumbojet, putnički avion koji prema specifikacijama treba revolucionirati masovan zračni prijevoz, još je u fazi testiranja, ali je broj naručenih letjelica već došao blizu brojke 200. Osim veličinom i kapacitetom, zrakoplov fascinira izgledom izvana i iznutra. Premda je unutrašnjost projektirana da može biti kreativno dizajnirana (izraz koji opisuju mogućnost da se zrakoplov iznutra slaže po narudžbama i potrebama, od klasičnog sustava redova sjedalica, do konfiguracija sjedala poput ovih na slikama koje prate tekst), što je slučaj sa većinom zrakoplova, u A380 ovaj je sustav doveden do savršenstva. Tako su neki od naručitelja tražili unutrašnjost opremljenu uredima, dječjim vrtićem i igraonicom, prostorijom za fitnes i razgibavanje tijekom puta, i raznim drugim prostorijama koje teško možete zamisliti u avionu, Airbus će te zahtjeve bez problema ispuniti. Svaki od zrakoplova će također imati i lounge dio, u kojem se sjedalice u trenutku pretvaraju u krevete, uz TV on demand, pristup Internetu i svim ostalim tech dodacima. Ekonomska klasa imati će također pogodnosti, od mogućnosti priključivanja vlastitog mp3 playera u sjedalo za slušanje glazbe, informacije o svim destilacijama na koje zrakoplov leti, konstantno prikazivanje rute leta, uz zanimljivosti o mjestima koje prelijeće, mogućnost gledanja filmova, i tako dalje. Airbus smatra da će A380 svojim putnicima priuštiti novo iskustvo letenja, koje jedva čekamo doživjeti.
Ovakav kreativan dizajn Airbusovog A380 rezultat je inovacija u području udobnosti i zabave u letu, u kojima se ovaj prijevoznik već godinama, između ostalog, natječe sa svojim najvećim rivalom Boeingom. Svi ti projekti rađeni su u suradnji sa eminentnim dizajnerskim kućama, a do pojave A380 najveći uspjeh i pohvale izazvao je dizajn Club World Seat sjedalica/kreveta za avione British Airwaysa iz 2000. godine. Dizajn potpisuje poznati britanski studio Tangerine.
02 May 2006 by DeeJay
0 comments

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\