Ideje koje mijenjaju svijet
Poznati znanstveni časopis NewScientist nedavno je predstavio deset ideja koje su promijenile ili će tek promijeniti svijet i naš način razmišljanja o njemu.
09 Nov 2005 by DeeJay

Bush šalje ljude na Mjesec ?
Do 2018. treba biti izgrađena nova letjelica koja će Amerikance ponovo odvesti gore. Bit će to retro kombinacija shuttleova i dijelova skoro zaboravljene rakete Apollo.
06 Oct 2005 by DeeJay

Hubble traži mjesto za Mjesečevu bazu
Svemirski teleskop Hubble u ultraljubičastom spektru pretražuje nekoliko potencijalnih lokacija za izgradnju ljudske baze na Mjesecu.
31 Aug 2005 by DeeJay

Vjetrenjače u oblacima
Naša ovisnost fosilnim gorivima vidljiva je na svakom koraku. I ratovi se vode oko toga. No, njih ima za još stotinjak godina, i vrijeme je da razmislimo kako dalje. Jednostavno, pogledajte u nebo.
19 May 2005 by DeeJay

Ah, ti Šveđani
Šveđani, vodeća nacija u mobilnim komunikacijama, ali i brizi za korisnike, pripremili su novo iznenađenje: besplatni MMS i GPRS vikendom. Ujedno, krenuli su sa testiranjem telefona budućnosti.
15 May 2005 by DeeJay

Kraj sondi Voyager?
Bez obzira na to koliko znanstvena javnost cijeni NASA-inu misiju Voyager, zbog zadovoljavanja svemirskog plana američkog predsjednika Busha, cijeli program je nakon 28 godina pred ukidanjem.
19 Apr 2005 by DeeJay

The Personal Spaceflight Federation
Organizacija The Personal Spaceflight Federation novi je korak entuzijasta koji žele otvoriti svemir svima, te komercijalizirati i popularizirati svemirski turizam!
11 Feb 2005 by DeeJay

Umjetna inteligencija
Fantastičan i zarazan, ali realan način da se uvjerite u kako funkcionira umjetna inteligencija kroz igru sa računalom.
02 Feb 2005 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 Next >>

Content Management Powered by CuteNews

Starije tekstove iz rubrike future.tech, pisane 2005. i ranije možete naći u arhivi.


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\