Mihovil Prpić, Metronet: Stvaramo novo okruženje
Novi operater na domaćem tržištu elektroničkih komunikacija, Metronet, uspio je u kratko vrijeme i u tišini sagraditi najmoderniju mrežu u Hrvatskoj kao temelj za nove i napredne usluge koje će nuditi poslovnim korisnicima.
06 Jul 2006 by DeeJay

Lopta na mreži
Nogometna ludnica ulazi u sve sfere Hrvatske i našeg društva, pa tako hvata i domaću Internet scenu. Donosimo stoga pregled najboljih domaćih stranica koje bi svakom surferu trebale biti dnevna destinacija za porciju vijesti o Svjetskom prvenstvu, ali koje će dobro doći i navijačima u pripremanju puta u Njemačku.
22 Jun 2006 by DeeJay

Web 2.0 i mediji: Nova generacija medija?
Web 2.0 i njegove mogućnosti mijenjaju Internet, ali i njegove korisnike. Oni iz pasivne publike postaju aktivni, umjesto da samo primaju informacije žele sudjelovati u njihovom stvaranju, bilo samo komentirajući, bilo preko blogova. Web 2.0 nudi puno mogućnosti za to, pa se postavlja pitanje vodi li ih na novi, medija 2.0 nivo?
10 Jun 2006 by DeeJay

Web 2.0: Web sljedeće generacije
Pojam Web 2.0, o kome se toliko priča u zadnje vrijeme, nije sasvim jasan korisnicima Interneta. Međutim, veliki broj stranica koje vjerojatno svaki dan posjećujete upravo su Web 2.0 projekti, a koje su prednosti oe nove geneacije weba, koncepti i poslovni modeli te Web 2.0 znači za korisnike analiziramo u ovom tekstu.
02 Jun 2006 by DeeJay

Korištenje Interneta u EU25
Eurostat, službena statistička ustanova Europske unije prezentirala je izvještaj "Korištenje Interneta u EU25" za proteklu godinu. Ona je pokazala daljnji rast korištenja Interneta u Uniji, pa tako više od 40 posto stanovnika Unije pristupa Internetu barem jednom tjedno.
26 Apr 2006 by DeeJay

Zaradite pomoću Googlea
Kombinacija korisne i zabavne usluge koja omogućuje i neku zaradu opis je Google AdSense usluge u jednoj rečenici. Ovaj popularni servis svakodnevno se širi i u Hrvatskoj, a koje su mu prednosti i kako ga implementirati na vašu stranicu opisujemo u ovom tekstu.
23 Apr 2006 by DeeJay

Broadband za sve do 2010. godine
Europska komisija krajem ožujka predstavila je novu inicijativu za širenje infrastrukture i dostupnosti širokopojasnog Interneta. Inicijativa "Broadband za sve 2010." biti će pretočena u direktivu koja će naložiti članicama Europske unije da maksimalno prilagode svoju politiku širenja broadbanda na način da on bude dostupan svuda i svima – u gradovima, manjim mjestima, selima, ruralnim i nerazvijenim sredinama i otocima.
28 Mar 2006 by DeeJay

Dvije širokopojasne godine u Hrvatskoj
Prošlo je skoro dvije godine otkako su korisnici Interneta u Hrvatskoj dobili mogućnost komercijalnog širokopojasnog pristupa. No, mogu li uživati u svim prednostima ove usluge? Analizirali smo domaće tržište i usporedili ga sa stranima, da bi pokušali dati odgovor na ovo pitanje.
09 Mar 2006 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 Next >>

Content Management Powered by CuteNews

Starije tekstove iz rubrike Internet, pisane 2005. i ranije možete naći u arhivi.


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\