Godina širokopojasnog pristupa i sadržaja
Širokopojasni pristup Internetu i pojava sve veće količine sadržaja obilježit će godinu koja počinje na domaćem internetskom tržištu. No preduvjet za to je nastavak pune liberalizacije tržišta.
24 Jan 2007 by DeeJay

Hrvatske pričaonice
Davno prije instant messaging programa i VoIP-a, najpopularniji način Internet komunikacije bile su chat sobe, za koje mnogi danas tvrde da im je vrijeme prošlo. Kvantiteta domaćih chat servisa daje im za pravo, a što se kvalitete tiče, prosudite sami.
18 Jan 2007 by DeeJay

Konačno broadband tržišna utakmica
Početkom listopada Optima telekom predstavila je svoju vlastitu ADSL uslugu, ostali operateri počeli su ulazi u centrale T-HT-a, koji je pak poreknuo IP televiziju. Tržište broadbanda konačno se liberalizira!
05 Jan 2007 by DeeJay

15 godina Weba
Kada je 6. kolovoza 1991. Tim Berners-Lee javnosti predstavio svoj projekt WorldWideWeb ili WWW, nije ni mogao sanjati da će na 15. rođendan tog projekta slova WWW biti ona koja najviše puta u danu otipkamo na našem računalu.
01 Dec 2006 by DeeJay

E-turizam: od -5 do +35
Kako se približava Nova godina i dolazi vrijeme skijanja, svi polako upadaju u neko predblagdansko raspoloženje. Ako još nemate nikakav plan, evo pregleda idealnih web stranica za planiranje ali i rezerviranje skijanja te programa dočeka Nove godine. U pregled su uključene i egzotične destinacije, za slučaj da poželite dočekati Novu godinu u moru, uz sunce i koktele.
27 Nov 2006 by DeeJay

Online novinarstvo
Zasićeni žutim sadržajima u tradicionalnim medijima, korisnici se sve više okreću Internetu, na kome novinarstvo evoluira u novi tip - online novinarstvo. Kud ide ova evolucija u svijetu i kakvo je stanje u Hrvatskoj, saznajte u ovom tekstu .
14 Nov 2006 by DeeJay

Još jedna brljotina
Hrvatska je dobila još jedan akt koji regulira Internet, Pravilnik o sadržaju prijave te sadržaju i načinu vođenja očevidnika nakladnika elektroničkih publikacija, koji ima smisla jednako kao i njegov naziv, ali i većina ostalih akata koji reguliraju Internet u Hrvata.
10 Nov 2006 by DeeJay

Posljednja prilika za hvatanje broadband vlaka
Vlada Republike Hrvatske uskoro će usvojiti Strategiju širenja širokopojasnog pristupa Internetu (broadbanda) u Hrvatskoj kako bi Hrvatska napokon krenula prema društvu i gospodarstvu znanja, te postala znanjem i gospodarstvom konkurentna Europi
26 Sep 2006 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 Next >>

Content Management Powered by CuteNews

Starije tekstove iz rubrike Internet, pisane 2005. i ranije možete naći u arhivi.


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\