Do posla preko društvene mreže

Facebook, LinkedIn, Xing i ostale društvene mreže nisu samo internetski fenomen današnjice, već i izvrstan način za korisnike da dođu do novog posla, odnosno za poslodavce da na tržištu rada nađu upravo onog profesionalca koji im treba. U Europi se sve više osoba zapošljava upravo preko društvenih mreža, dok je u Hrvatskoj taj trend tek u povojima.

Društvene mreže ili social networks trenutno su hit na Internetu. Da je ta konstatacija točna, govori i nedavna borba dvaju giganata, Microsofta i Googlea, za udio u Facebooku, trenutno najpopularnijoj društvenoj mreži. Da će ta mreža biti na meti velikih, jasno je odavno, ali su detalji akvizicije ipak nadmašili predviđanja – za samo 1,6 posto udjela u toj mreži, Microsoft je platio 240 milijuna dolara. Sam Facebook, dakle, težak je nevjerojatnih 15 milijardi dolara!
Internetske društvene mreže su servisi čija je osnovna namjena povezivanje i komunikacija svojih članova koji međusobno dijele spektar istih ili sličnih interesa. Društvene mreže nisu novost na Internetu, štoviše, prva, www.classmates.com, osnovana je još 1995. godine s ciljem povezivanja starih prijatelja i kolega iz školskih klupa. Ipak, kao rašireni fenomen u fokus šire javnosti ulaza tek u posljednjih godinu do dvije dana, kada broj servisa i korisnika raste, a njihov potencijal uviđaju i veliki igrači. Na stranicama Banke smo već pisali o nizu takvih akvizicija, poput Murdochove kupnje MySpacea za 600 milijuna dolara ili Googleove kupnje YouTubea za 1,65 miliajrdi dolara.

Premda je osnovna namjena društvenih mreža bila, kako smo već naglasili, povezivanje i komunikacija članova, s vremenom su je servisi prerasli. Danas one služe za upoznavanje novih ljudi, dijeljenje interesa, sklapanje projekata, a u Europi je u zadnje vrijeme sve prisutniji i trend zapošljavanja preko društvenih mreža. Tome svakako pogoduje i činjenica da na Internetu možete naći dva servisa koji su upravo namijenjeni poslovnim ljudima, LinkedIn (www.linkedin.com) i Xing (www.xing.com). 

Što ove mreže čini popularnima među poslovnim ljudima? Odgovor je jednostavan – sjetite se s koliko ste ljudi u karijeri radili, surađivali ili ih samo sreli, a da ste vremenom jednostavno izgubili kontakt? Linkedin je prvotno stvoren radi toga, da poveže poslovne suradnike. I ovaj je servis svoju prvotnu namjenu prerastao, pa je to danas idealno mjesto ne samo da ostanete u kontaktu s bivšim i sadašnjim poslovnim suradnicima, već i da nađete novi posao. Naime, na Linkedinu je moguće napraviti svoj puni profesionalni profil, potpuno besplatno. Zamislite ga kao elektronički CV, sa dodacima. Osim što možete napisati sve o svom obrazovanju i prethodnom radnom iskustvu, možete napisati i što tražite, kakav je vaš idealan posao te što je najvažnije – svaki vas kontakt u mreži, dakle osoba s kojom ste radili ili radite, može preporučiti. To vas rješava "problema" kako doći do preporuka osoba s kojima ste radili, a otvara vam i dodatnu mogućnost da vas osobe koje vas nađu na LinkedInu ili Xingu samoinicijativno preporuče, pa samim time možete dobiti i neke preporuke koje niste očekivali.
Uz do sada navedeno, još su dvije velike prednosti ovih mreža u zapošljavanju. S jedne strane, kako raste vaša mreža kontakata, do vašeg profila, a dakle i CV-a, pristup ima sve više potencijalnih poslodavaca. Druga je prednost poseban dio servisa Q&A, odnosno pitanja i odgovori. On vam daje mogućnost da ostavljate odgovore na pojedina pitanja u vašem području zanimanja, pa samim time potencijalnom poslodavcu dajete mogućnost da vašu stručnost testira i na taj način. Naime, nije rijedak slučaj da osobe koje traže nove zaposlenike preko društvenih mreža postave određeno pitanje da bi kroz odgovore članova mreže iskristalizirali potencijale zaposlenike, i to na način da uopće ne navedu da je riječ o "kandidacijskom" pitanju. Dodajmo ovome da vas ostali članovi mreže, za kvalitetne odgovore, mogu ocijeniti kao expert ili stručnjaka u tom području, čime vam se, naravno, otvaraju veće mogućnosti traženja i dobivanja posla. Društvene mreže na ovaj način otvaraju sasvim novo tržište internetskog zapošljavanja, bitno drukčiji i napredniji u odnosu na klasične servise za traženje posla (job advertising). Prije svega, vaš je profil, dakle i CV, uvijek dostupan svima, bez problema ga uvijek i od svuda možete doraditi, a kroz sve dodatne mogućnosti potencijalnim poslodavcima dajete puno više informacija. Ono najvažnije je pak da vas stavlja u novu poziciju – sad ste vi taj kojeg potencijalni poslodavac lovi, a ne obratno.

Premda je trend zapošljavanja preko društvenih mreža tek u povojima, istraživanja i iskustva govore da eksponencijalno raste. Prema istraživanju Association of Technology Staffing Companies, 83 posto headhuntera na europskom ICT tržištu nove snage traže upravo preko društvenih mreža, a 58 posto europskih ICT tvrtki je u posljednjih godinu dana zaposlilo barem jednu novu osobu preko društvene mreže. Premda je trend najizraženiji u ICT industriji, neke procjene govore da je izražen i u ostalim industrijama, pa je u protekloj godini otprilike 49 posto ukupnog broja europskih human resources tvrtki svojim klijentima kao potencijalnog zaposlenika preporučilo barem jednu osobu koju su našli na društvenoj mreži.
Zanimalo nas je stoga jeli ovaj trend stigao u Hrvatsku. Kako je ICT tržište to u kome je preko društvenih mreža zaposlen dominantan broj osoba, naše smo istraživanje fokusirali na njega, provjerivši kod nekih od vodećih domaćih ICT tvrtki jesu li svjesne potencijala društvenih mreža u regrutiranju novih kadrova i jesu li posegnuli za njima. Unatoč tome što su sve tvrtke koje smo kontaktirali svjesne potencijala društvenih mreža, štoviše, veliki je broj osoba iz njih aktivan na takvim mrežama, nijedna od kontaktiranih tvrtki do sada nije zaposlila neku osobu preko društvene mreže, premda takvu mogućnost ne isključuju. "Koncepcija servisa poput LinkedIna nam se, u principu, jako sviđa, jer omogućava pojedincima da pregledno predstave svoje dosadašnje obrazovanje, radna iskustva, eventualne certifikate i nagrade, te da se time bolje plasiraju na tržištu rada", rekao nam je Hrvoje Balen, član Uprave učilišta Algebra, dodavši da se "danas gotovo zahtijeva da profesionalac ima i svoj profesionalno napisan životopis na LinkedInu ili sličnom servisu". 
"Suvremene tehnologije svakodnevno mijenjaju naš način života pa tako i poslovanja i pitanje je vremena kada ćemo nove zaposlenike regrutirati preko neke od društvenih mreža kao što LinkedIn i Facebook", rekao nam je Alojzije Jukić,  direktor Hewlett-Packarda Hrvatske. Potencijal društvenih mreža kao novog načina regrutiranja potencijalnih zaposlenika priznaju i u SAP-u, Siemensu, Vipnetu i T-HT-u.
Značaj društvenih mreža dodatno potencira i činjenica da je "u Hrvatskoj je danas zamjetan trend rasta potražnje za dobrim IT kadrovima, čija kvaliteta je vrlo dobra, ali broj i dinamika raspoloživosti na tržištu radne snage ne prati ukupne potrebe", kako nam je rekla Vlatka Jurić-Sedić, Human Resources Manager Microsofta Hrvatska, koja dodaje da "aktivna potraga i motivacija kandidata za određenu radnu poziciju, bilo putem osobnih poznanstava ili društvenih mreža, postaje sve značajnija i prisutnija".

Objavljeno u magazinu Banka 01/2008.

07 Feb 2008 by DeeJay
0 comments

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews

Starije tekstove iz rubrike Internet, pisane 2005. i ranije možete naći u arhivi.


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\