Norveška: Bogatstvo temeljeno na nafti
Glavna gospodarska grana Norveške je proizvodnja, obrada i izvoz nafte i prirodnog plina, ali je pametna ekonomska politika razlog da Norveška ima drugi najveći GDP per capita u svijetu
23 Mar 2007 by DeeJay

Finska: Gospodarstvo temeljeno na izvozu
Finska se u zadnjih 50-ak godina profilirala kao veliki izvoznik, a od nekoć primarnog papira izvozom danas dominiraju elektronički i telekomunikacijski uređaji. 
21 Mar 2007 by DeeJay

Danska: Spoj tradicionalnog i modernog
Bogatstvo Danske temelji se na gospodarstvu koje je spoj tradicionalnih, poljoprivreda i ribarstvo, te modernih grana poput IT industrije, biotehnologije i biomedicine.
20 Mar 2007 by DeeJay

ZAMP: Pohlepa zamjenila zdrav razum
Sreća i veselje u našoj redakciji, ispunio nam se san - od sada ćemo i mi, ali i vi, vlastitim radom financirati domaće glazbenike kroz famoznu naknadu za privatno kopiranje. Niz problema, nedorečenosti i nepravičnosti karakteriziraju ovu odredbu, pa donosimo pregled samo nekih od njih.
Osim ove nove gluposti u režiji ZAMP-a, možete se prisjetiti i njihovih ideja od prije godinu dana, u obliku intervjua sa pravnim savjetnikom ZAMP-a te pročitati moje komentare na njihove "argumente".
14 Mar 2007 by DeeJay

Sigurnost na prvom mjestu
Imati nezaštićeno računalo danas je katastrofa koja čeka da se dogodi. S takvim računalom na Internetu nećete dugo preživjeti, nakon čega slijede frustracije popravka računala. Srećom, postoji niz besplatnih programa koji će vas spasiti te muke.
19 Feb 2007 by DeeJay

Intervju: Zoran Šprajc - Najbolji HR bloger
Za Zorana Šprajca znaju gotovo svi, prvenstveno kao popularnog urednika televizijskog Dnevnika. Međutim, on je i autor, po mnogima, jednog od najboljih blogova u Hrvatskoj. Stoga vam u ovom intervjuu predstavljamo blogera Zorana Šprajca 
14 Feb 2007 by DeeJay

Rad izvan ureda
Jedan od trendova koji je obilježio posljednje dvije godine među poslovnim ljudima u Europi je rad izvan ureda. Ono što raduje je činjenica da je to jedan od trendova u kome Hrvatska ne zaostaje.
15 Jan 2007 by DeeJay

Kontinuirano poslovanje u slučaju katastrofe
Što napraviti kada vašu tvrtku pogodi prirodna nepogoda, požar u zgradi ili kakva druga katastrofa? Kako u što kraćem vremenu ponovo pokrenuti poslovanje i onda ga vratiti u normalu? Odgovor na ta pitanja je BCP, business continuity planing ili planiranje kontinuiranog poslovanja.
09 Jan 2007 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 5 6 Next >>

Content Management Powered by CuteNews

Starije tekstove iz rubrike Razno, pisane 2005. godine i ranije možete naći u arhivi.


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\