Širokopojasno gospodarstvo znanja
Da bi potaknula razvoj svog gospodarstva i povećala vlastitu konkurentnost, Hrvatska mora čim prije krenuti putem takozvanog gospodarstva znanja, u kojem ključnu ulogu imaju moderne informacijsko-komunikacijske tehnologije, a posebno širokopojasni Internet. 
16 Oct 2006 by DeeJay

Otvaranje virtualnih tržišta
Ubrzavanje poslovnih procesa u tvrtki, ali i otvaranje novih kanala prodaje svojih proizvoda i usluga preko virtualnih tržišta samo su neke od prednosti korištenja broadbanda i modernih Internet tehnologija u gospodarstvu. Zašto Hrvatska u tom pogledu još uvijek zaostaje za Europskim zemljama, što treba napraviti da bi popravili stvari, kakvi su potencijali Web2.0 poslovnih modela u Hrvatskoj i još mnogo toga  pokušali smo saznati od ekonomskog stručnjaka Damira Novotnyja.
13 Oct 2006 by DeeJay

Zaštita privatnosti na Internetu
Jedan od segmenata računalne sigurnosti o kome se premalo priča je zaštita prava svakog pojedinca na privatnost. S jedne strane pravo na privatnost uključuje zaštitu korisnika Interneta, dok s druge strane uključuje privatnost na Internetu. Premda zakonka rješenja u Hrvatskoj nisu najsretnija, neka od njih bit će zanimljiva svakom od vas.
11 Oct 2006 by DeeJay

Informacijska zakonska (ne)sigurnost
Premda je Hrvatska potpisala i ratificirala Konvenciju o kibernetičkom kriminalitetu, zakonska rješenja u tom području, premda generalno dobra, moraju biti dorađena kako bi se ispravile neke nelogičnosti koje će stvarati velike probleme u praksi
09 Oct 2006 by DeeJay

Walter Weihs, Software Ag
Software AG jedna je od vodećih svjetskih tvrtki za  implementiranje sustava optimiziranja poslovnih procesa i povećanje efikasnosti poslovanja tvrtki, a Hrvatska je tržište koje će biti u fokusu tvrtke Software AG u sljedećoj godini
05 Oct 2006 by DeeJay

Pametni kućanski uređaji
Gadgeti nisu jedini tehnološki uređaji u domu koje krasi kvaliteta i dizajn. Taj je trend prešao i na ostale kućanske uređaje, koji zbog svojih mogućnosti sve više dobivaju prefiks pametni.
11 Sep 2006 by DeeJay

U zdravom softveru zdrav duh
Najveća opasnost s kojom se danas susreću poslovni ljudi je stres. S obzirom na to koje opasnosti donosi, važno je što kvalitetnije boriti se protiv njega. Sve veću ulogu u tome ima i tehnologija, kako hardver, tako i sve više softver.
03 Sep 2006 by DeeJay

Religijske misterije i zavjere
Bestseler "Da Vincijev kod" jedna je od posljednjih knjiga koja se bave misterijima, ali i zavjerama u religiji. Svaka od tih knjiga nudi jako puno zanimljivog materijala za sve one koji vole misterije i zavjere, a mi donosimo kratak vodič kroz najpoznatije i najpopularnije
23 Aug 2006 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 5 6 Next >>

Content Management Powered by CuteNews

Starije tekstove iz rubrike Razno, pisane 2005. godine i ranije možete naći u arhivi.


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\