ZAMP: Bizarnosti se nastavljaju
Potaknut novim događajima oko ZAMP-a i Zakona o autorskim pravima (ponovo su bojkotirane izmjene Zakona, a ZAMP se opet žali kako nije sklopio ugovore vezane za naknadu za privatno kopiranje), evo još jedan, istina stariji (ožujak) tekst o famoznoj naknadi. Riječ je o zanimljivim događajima nakon potpisivanja ugovora o naknadi za privatno kopiranje, a žalosno je da je jedna od glavnih uloga pripala i Ustavnom sudu.
"Najefikasnije oružje za borbu protiv online piratstva je omogućiti korisnicima legalnu i jednostavnu alternativu" - Kevin Tsujihara, predsjednik Warner Bros. Home Entertainment Groupe.
23 Jul 2007 by DeeJay

Nova energetska politika Europe
U cilju zaštite okoliša Europska je unija najavila novu energetsku politiku kojom će se poticati energetska efikasnost, povećati udio obnovljivih izvora energije i biogoriva u ukupnoj proizvodnji te smanjiti emisija štetnih stakleničkih plinova
18 Jun 2007 by DeeJay

Pola milijarde dolara e-trgovine
Elektronička trgovina jedna od najbrže rastućih gospodarskih grana u Hrvatskoj. U razdoblju od 2002. do 2005. godine uvećala se gotovo deset puta, a predviđanja analitičke kuće IDC Adriatics govore o vrijednosti od 570 milijuna dolara u protekloj godini.
30 May 2007 by DeeJay

INTERVJU: Jorgen Jorgensen, Nordijska gospodarska komora
Nordijska gospodarska komora centralno je mjesto za uspostavljanje i promicanje gospodarske suradnje Hrvatske i Nordijskih zemalja. Kako ta suradnja raste iz godine u godinu, predstavljamo Nordijsku komoru detaljnije.
25 May 2007 by DeeJay

Patria offset program
Jedna od tvrtki koja je članica Nordijske komore je i finska Patria, tvrtka koja se bavi proizvodnjom oklopnih vozila i trenutno se nadmeće za dobivanje ugovora sa Hrvatskom vojskom za opremanje kopnene vojske svojim borebenim oklopnim vozilima 4. generacije, Patria AMV 8x8.
25 May 2007 by DeeJay

Deset godina za spas planete
Kada smo prije godinu dana pisali o Kyoto protokolu, iznijeli smo niz zabrinjavajućih podataka vezanih za globalno zatopljenje i njegove posljedice. Nova izvješća su još pesimističnija i daju nam još samo deset godina da se promijenimo i spasimo što se od ove planete spasiti može.
23 May 2007 by DeeJay

Informacijsko društvo: Na pravom putu?
Nedavno predstavljena Studija razvoja informacijskog društva u Hrvatskoj u 2005. godini donijela je iznenađujuće rezultate. Hrvatska je na dobrom putu prema informacijskom društvu, premda je preostalo još puno posla ako zaista želimo pretvoriti Hrvatsku u moderno informacijsko društvo.
13 Apr 2007 by DeeJay

Matične stanice: Budućnost medicine
Matične stanice, terapeutsko kloniranje, regeneratvina medicina samo su neki od pojmova o kojima o se u medijima u zadnje vrijeme puno priča, ali malo toga kaže. Kako se radi o stvarima koje potencijalno mogu izlječiti milijune ljudi i niz bolesti, slijedi kratki prikaz ove zanimljive teme.
28 Mar 2007 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 5 6 Next >>

Content Management Powered by CuteNews

Starije tekstove iz rubrike Razno, pisane 2005. godine i ranije možete naći u arhivi.


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\