Trgovinski odnosi Švedske i Hrvatske
Gospodarska suradnja Švedske i Hrvatske je na visokom nivou, prema ima prostora i za daljnji napredak, a prvi korak u tom smjeru bio je nedavni posjet švedskog premijera Hrvatskoj
15 Nov 2007 by DeeJay

Tehnologija na skijama
Veliki sportski događaj kao što je Svjetsko prvenstvo u skijanju neće na prvi pogled otkriti koliko tehnologije i sati i sati planiranja i rada stoji iza njega. No, zato smo mi tu, da vam donesemo priču o tehnologiji iza Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju, održanom u Areu u Švedskoj.
30 Mar 2007 by DeeJay

Švedska: Tehnološki lider Europe
Zadnjih desetak godina Švedska se ponovo profilira kao jedna od najbogatijih zemalja u Europi, prvenstveno zahvaljujući modernim granama gospodarstva - telekomunikacijama, tehnologiji, medicini i farmaciji te ekologiji.
26 Mar 2007 by DeeJay

Skandinavija: Gospodarstvo temeljeno na znanju i tehnologiji
Vodeće svjetske tehnološke kompanije, tržište koje potiče ulaganja, liberalizaciju i konkurentnost, napredni operateri elektroničkih komunikacija te prirodna sklonost stanovnika Skandinavije novih tehnologijama samo su neki od razloga zašto je ta regija tehnološki vodeća u svijetu.
21 Feb 2007 by DeeJay

Švedska: Novi uzlet ili krah
Najava novog švedskog premijera Fredrik Reinfeldt da će uskoro prodati državni udio u nekim od vodećih švedskih tvrtki izazvala je prilično burne reakcije sindikata i javnosti. Dok vlada planira novi gospodarski uzlet Švedske, mnogi upozoravaju da bi rezultat mogao biti u potpunosti suprotan.
07 Feb 2007 by DeeJay

Švedska prva zemlja bez nafte
U današnje vrijeme kada se svijet trese svakim novim poskupljenjem nafte, sve se više razmišlja o alternativnim izvorima energije. U budućnost najviše gleda Švedska, koja do 2020. planira u potpunosti prestati koristiti naftu kao izvor energije.
14 Mar 2006 by DeeJay

Future Design Days - Konvergencija dizajna, kreativnosti i inovacija
Dvodnevni seminar Future Design Days, održan polovinom studenog u Stockholmu, obilježio je niz predavanja stručnjaka iz područja dizajna, marketinga, medija i ostalih industrija. Glavne tema seminara bila je sve veća konvergencija dizajna, kreativnosti, tehnologije i inovacija.
26 Jan 2006 by DeeJay

Content Management Powered by CuteNews

Starije tekstove iz rubrike Švedska, pisane 2005. godine i ranije možete naći u arhivi.


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\