# Moja priča

Ja sam Dražen Jurman. Rodjen sam 6. svibnja 1978. godine u Šibeniku, gradu koji mi je neopisivo drag i kome se rado vraćam, unatoč tome što danas Šibenik nije ono što je nekoć bio.

Živio sam u Šibeniku do 18-e godine, gdje sam završio osnovnu i srednju školu, prirodoslovno-matematičku gimnaziju.
Negdje na kraju 8-ogodišnjeg školovanja otkrio sam svoju prvu i veliku ljubav - glazbu. To je i vrijeme kada sam počeo raditi na lokalnoj stanici Radio Šibeniku. Tako sam počeo učiti svoje prve medijske korake. U početku sam bio spiker u dječjim emisijama, ali s vremenom sam postao DJ i producent, a imao sam i vlastite emisije. Ono na što sam posebno ponosan bila je emisija DJ Time, dvosatna glazbena emisija, koju sam kreirao, vodio i producirao zajedno sa Mariom AKA DJ MengRen. Emisija i danas, nakon X godina, ide u programu Radio Šibenika, pod sigurnim vodstvom DJ Mlaadeena, mog najboljeg prijatelja. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su mi pomogli u radu na emisiji, i to: DJ Mlaadeenu, Mr. WhoIsIt? ( Šuško), Nikolici i Stipi.

Stvari iz djetinstva se najviše pamte, i obično najviše utječu na daljnji razvoj čovjeka, pa je isti slučaj bio i sa mnom. Glazba je i dan danas moja velika ljubav, a naša veza je najviše vidljiva poo kolekciji CD-a koja raste i raste, posebno otkako sam uveo broadband doma, dok posao DJ-a polako pada u zaborav: S jedne strane nemam više vremena za to, s druge - pregazilo me i vrijeme :-).

Aktivno se bavim novinarstvom, pišem za časopise pc chip i Moj Moby, financijsko poslovni mjesečnik Banka , ponekad free lance-am sa strane, a čekam i ponovo pokretanje lifestyle e-zinea *StylishMagazine, ili neke njegove varijante. Vrijeme do toga događaja popunjavam pišući u Lounge dijelu stranice.

Teme o kojima pišem su raznovrsne, meni najdraže su pak o futurologiji i budućnosti, visokoj tehnologiji i tehnologijama budućnosti, svemiru i posebno reportaže iz Švedske. Za Moby pratim regulaciju telekomunikacija, telekom tržište u Europi i svijetu, recenziram mobitele i tako dalje. Od ostalih tema pokrivam i dizajn, glazbu, film, Internet, lifestyle, pravne teme, itd. Većinu mojih tekstova objavljenih u raznim časopisima možete naći u rubrici Tekstovi.

# Školovanje

U Šibeniku sam završio osnovnu školu, a zatim i prirodoslovno matematičku gimnaziju. Godine 1996. upisao sam Pravni fakultet u Zagrebu. Tada sam se preselio u Zagreb. Trenutno sam apsolvent, jedan ispit do kraja, ali još uvijek otežem s tim papirom zvanim diploma. Malo sporije sam studirao zbog gomile vanfakultetskih aktivnosti koje okupiraju moje vrijeme, prvenstveno posla, malo je bilo i loše sreće, ali polako se bliži kraj pa to mogu zaboraviti. Obavljao sam i dužnost demonstratora na Katedri za Kazneno pravo, što mi je i najdraži dio mog studentskog života. Više o tome u Interesima .

Izvrsno govorim engleski jezik, imam i takozvano pasivno znanje njemačkog. Volio bi širiti znanje stranih jezika, možda njemačkog, struke radi, ili osnove svih osnova talijanskog i francuskoga, ali u zadnje vrijeme sam se navukao i na švedski, pa ga sada učim :-). Za sada mi dobro ide, završio sam treći stupanj, nastaviti ću ga učiti i dalje. Švedski je uzeo primat njemačkom, i nije mi žao. Česti posjeti toj zemlji daju mi priliku i da vježbam jezik, riječi, konverzaciju, pa se nadam da ću moje znanje švedskog i dalje uspješno rasti.

Imam znanje rada na računalima, od jednostavnih programa do malo složenijih, te skoro nikakvo znanje kompjuterskih igrica. Služim računalom i Internetom svaki dan, što samo u svrhe dopisivanja e-mailom, što u svrhe svega ostalog. Polako gradim svoj digitalni dom, pa mislim da mi je vrijeme da si nabavim i laptop.

# Hobiji i slobodno vrijeme

Što se tiče slobodnog vremena, taj je dio vrlo lako opisati jer slobodnog vremena nemam. Ako si i uhvatim koji trenutak za sebe iskoristim ga za neki od svojih hobija, kao što su glazba (zar to treba i napominjati), Zvjezdane Staze, web design te čitanje i učenje. Zbog opasnosti od raznih štreberskih insinuacija, na ovom mjestu bih se ogradio od učenja za faks. SVako malo otkrijem neke nove knjige, pa uživam u njima.

Puno vremena provodim i sa računalom, kojeg smatram svojim vratima u svijet. Računalo i Internet su mi sastavni dio života, a nevjerojatna količina informacija i znanja koje nude je zarazna.

Volio sam se kretati vani, sada baš nemam puno vremena za to, a i meni dragih klupskih destinacija i programa više nema. Najčešće destinacije su kino, cuga s frendovima, dok su to nekoć bile i klupske večeri u Aquariusu - * Stylish i Kontrapunkt, nekad i danas svijetle točke Zagreb nightlife-a. * Stylish povratak željno iščekujem, Kontrapunkt je napokon back in action. Osim njih rado sam išao i u NO. 1, mali klub na Novoj Vesi te sam nakon dugog vremena napokon našao mjesto gdje me subotom ne gledaju kao penzionera - Masters /Mama Caffee na Ravnicama. Dodam li tome da su vikendom nastupi najboljih Zg DJ-a, kao *Stylish Jogardea ili William Collinsa, onda je jasno zašto me put vodi tamo.

I na kraju izdvojio bih svoju fasciniranost svemirom i paranormalnim pojavama, jer smatram da postoji puno više na ovom svijetu od onoga što mi vidimo.

Poseban pozdrav na kraju ove biografije ide meni dragim ljudima - mojim prijateljima.

Ako želite vidjeti i neke moje fotografije, kliknite ovdje


RESPECT GOES TO:

DC, my everlasting love and inspiration
DJ Mlaadeen - my best friend u punom značenju tog izraza
Perica, Kruno, Boris, Denis i ostalim frendovima iz Zagreba
Šuško, Šime The Head, NikOlica, Kićo, Sammy i ostalim frendovima iz Šibenika
Ivani i Gordanu
Boris, Ana P., Dario, Sanja i ostatak pc chip i moby crew
Ekipi sa švedskog - Lada, Predrag, Emil, Željka, Jelena i Franka
Badass, mrJazz from Blacksoul production
Borji, Gregoru, Vesni, mojim stylish ljudima

te svima ostalima koje sam nenamjerno ili slučajno ovdje zaboravio!!// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\