# pc chip

pc chip ne treba previše predstavljati, s obzirom na to da se radi o već godinama vodećem IT magazinu u Hrvata. No, od rujna 2003. je temeljito redizajniran, od ljudi, tema pa do izgleda samog časopisa. Izgled potpisuje Ratko Jagodić i KioskStudio team, što garantira fantastičan dizajn. A u tom dizajnu naći ćete gomilu tekstova, od recenzija do hitech tema, od kolumni do sučeljavanja, od hardvera do softvera, etc. To nije tipičan computer freak časopis, jer širok spektar tema čini ga lako čitljivim svima.

Raditi za pc chip je savršeno iskustvo, jer mogu pisati o svim mojim područjima interesa. To se prvenstveno odnosi na tekstove o futurologiji i svemiru, tehnologijama budućnosti, a uživam i pišući reportaže iz Švedske, tehnološke zemlje broj 1 u Europi. Često u zadnje vrijeme uređujem i teme broja, volim taj osjećaj odgovornosti i planiranja, pripremam se da jednom u životu budem Project Manager nečega. Još samo da znam čega :-).

Respect goes to Borja, Dario, Vlatko, Ana, Sanja, Barney i ostaloj ekipi.

pc chip - jednostavnost tehnologije

# Moj Moby

Moj Moby sestrinsko je izdanje izdanje pc chipa. Radi se najboljem magazinu za bežične tehnologije i mobilni lifestyle magazin u Hrvatskoj. Osim toga, pozorno prati stanje na telekom tržištu kod nas i u Europi, a godišnjim istraživanjima koje, za razliku od operatera, ne skrivamo od javnosti, Moj Moby jedini u Hrvatskoj piše o onome što korisnike stvarno zanima.

U njemu pokrivam pretežno pravne teme, priče iz Švedske, koncesije, regulativu novih telekom usluga i područja, a u zadnje vrijeme recenziram i mobitele, i postaje jasno je zašto ovaj projekt zauzima visoko mjesto na ovom site-u.

Moj Moby - magazin za bežične tehnologije.

# DJ TIME PR

DJ Time, glazbena je emisija Radio Šibenika koju sam pokrenuo još davne 1996, a traje i danas, već 7 godina. Grozno, ja sam star :-). Kako je teško odvojiti se od nečega što sam stvarao, vratio sam se u ekipu DJ Time-a kao PR agent za emisiju, ali i alfu i omegu emisije - DJ Mlaadeena. Kao izvrstan DJ mislim da ima veliku perspektivu, i jednom kada se riješi vojske sigurno će ostaviti dubokog traga i ostatku Hrvatske, kao što je to već napravio u Dalmaciji. Više o DJ Mlaadeenu uskoro u Lounge dijelu stranice, gdje ćete saznati i sve o tome kako bookirati Mlaadeena, a imati ćete i mogućnost naručiti promo CD-e.

// PAST PROJECTS /

# off
Specijalno, ljetno izdanje pc chipa (2004), projekt je koji potpisuje kreativni direktor Boris Ličina Borja, a u kojem sam bio u uredničkom kolegiju. Zamišljen je i realiziran u poprilično revijalno-zabavnom tonu, sa nizom tema koje se bave future stvarima, onime što tek slijedi. U offu sam se zaista ispisao, štoviše, tekstovi "Bolje sutra", pregled tehnologija koja dolaze i koje će promijeniti svijet, te "Iz svemira na Zemlju", o nusproduktima NASA-inog istraživanja svemira koje danas koristimo u svakodnevnom životu, ulaze u, po meni ali i kritičarima, moje najbolje novinarske uratke.
Još jedna posebnost offa bio je i poklon - house kompilacija, fini izbor glazbe, koja se u žanrovskom smislu kretao preko deep housea i deep jazzy soulful zvukova do funky deep techa. Osamnaaest stvari, smiskanih u izvrsnu cjelinu by Mr. Tomislav Badass Pasanec, teško izlazi iz CD ili mp3 playera.
Nadam se da će off postati redovno specijalno izdanje i da će već na ljeto 2005. kioske pohoditi novo izdanje. Kako to otprilike izgleda, pogledajte na off micrositeu.

# *Stylish

* Stylish, moja najdraža klupska večer u Zagrebu, je na kraćem odmoru, kao i *StylishGroove Recordings, prvi HR House label, te *StylishMagazine, urbani e-zine, koji pokriva iste takve, urbano stylish teme - glazbu, tehnologiju, dizajn, lifestyle, dakle sve one stvari koje uporno spominjem na ovoj stranici. Zahvaljujući Borji i Gregoru, *Stylish mastermind-ima, dobio sam priliku pridružiti se ovom projektu. Priliku koju nisam bio lud propustiti, pa je tako Stylish bio važan dio mog života 2002. i 2003. godine. Takve stvari ostaju, pa je sigurno da će se jednom, negdje, možda i u nekoj novi formi, Stylish projekt vratiti na velika vrata.

# Katedra za Kazneno pravo

Od trenutka kada sam upisao Pravni fakultet, ono što me najviše privlačilo bilo je kazneno pravo. Jedva sam čekao drugu godinu, da slušam taj predmet. Jako brzo sam se zaljubio u predmet, i nadam se da će moja karijera biti usko vezana uz kazneno pravo.
Nakon položenog ispita dobio sam i priliku ostati na katedri u ulozi demonstratora. Tu dužnost obavljam već godinama, te ću je nastavljati obavljati do famozne diplome, poslje koje namjeravam upisati i postdiplomski studij iz kaznenopravnih znanosti.

Moji interesi unutar kaznenog prava posebno su vezani za kompjuterski kriminalitet, što je bila i tema mog seminarskog rada, zatim medicinsko pravo, pravo na privatnost, organizirani kriminalitet, pravo okoliša te slične teme kojima se danas moderno kazneno pravo sve više bavi.

Posebnu zahvalu dugujem ljudima koji su mi dali priliku da ostanem raditi na Katedri za kazneno pravo: dr. Leu Cvitanoviću i mr. Iri Kokić.
Zahvalu također dugujem i svim ostalim ljudima na Katedri za kazneno pravo: prof. dr. Željku Horvatiću, dr. Davoru Derenčinoviću, teti Ružici i mojoj najfrendici i susjedi demosici Ivani.


# Cantus

Cantus je projekt Hrvatskog društva skladatelja, a ujedno i njihov časopis ali i izdavačka kuća koja se, među inim, bavi i organizacijama raznih koncerata i kulturnih događaja u Hrvatskoj. Izdvajam Muzički Biennale, pa Porin, Miss Universe, Doru etc. Moj rad s Cantusom vezan je uz povremene asistencije u organizaciji nekih projekata, te na taj način imam jedinstvenu priliku upoznati i družiti se s domaćim i stranim glazbenicima. Respect goes to Andrea i Darko from Cantus for all the good times!

# GPP Net

Jedna od posebnosti treće godine, ali i Pravnog fakulteta uopće, je mogućnost sudjelovanja i rada u Intenzivnom seminaru iz Građanskog procesnog prava. Grupu vodi dr. Alan Uzelac, docent na katedri GPP-a.
Svrha ovog intenzivnog seminara je upoznati se sa građanskim procesom puno više nego što ostali studenti imaju priliku. Bila je to interesantna grupa, sa puno rada, sa posebnim naglaskom na radove stranih autora kao Marryman, Damashka, van Caenegem i meni najdraži Harold J. Berman.

Nakon završetka Intenzivnog seminara priključio sam se GPP Net grupi, Internet projektu vezanom za građansko procesno pravo. Nažalost, zbog obaveza na matičnoj katedri morao sam se povući sa njega, ali ga preporučujem svima koji žele izvući najviše iz onoga što Pravni fakultet nudi.// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\