Bežični ured
Internet i bežična tehnologija u zadnjih su nekoliko godina doveli do prave (r)evolucije u poslovanju. Kako se mijenja poslovanje, mijena se i ured, pa umjesto masivnog namještaja dominiraju uređaji visoke tehnologije. Evo par stvari koje su meni privukle pažnju.
01 Mar 2006 by DeeJay

Hrvatsko telekom tržište u 2005.
Proteklu telekomunikacijsku godinu u Hrvatskoj obilježili su kraj monopola u fiksnoj i duopola u mobilnoj telefoniji i dolazak novih operatera. Pogledamo li unatrag, možemo zaključiti da je 2005. bila najbolja domaća telekom godina do sada. Nastave li se trendovi iz nje, a ne vidimo razloga da se to ne dogodi, nova 2006. godina biti će još uzbudljivija.
Slijedi retrospektiva po mjesecima i pregled top događaja na domaćem telekom tržištu protekle godine.
26 Feb 2006 by DeeJay

Novosti iz svemirskog turizma
Američka kompanija za svemirski turizam Space Adventures najavljuje zajednički pothvat sa Singarupskim konzorcijem s ciljem izgradnje svemirske luke u tom južnoazijskom gradu državi. Evo malo novosti sa područja svemirskog turizma.
23 Feb 2006 by DeeJay

Wallpaper Design Awards
Biblija dobrog ukusa, prestižni časopis Wallpaper, u siječnju svake godine dodjeljuje nagrade za najbolje dizajnirane produkte i mjesta, te najbolje dizajnere u prošloj godini.
21 Feb 2006 by DeeJay

Telekom 2005. u Europi i svijetu
Protekla je 2005, godina na telekom tržištu bila obilježena pozitivnim trendovima te novim i inovativnim tehnologijama. U Europi i svijetu obilježili su slični trendovi kao i Hrvatsku, ali na jednom puno višem nivou. To su liberalizacija tržišta, širenje mobilnih i bežičnih tehnologija, jaka penetraciji mobilnog i širokopojasnog Interneta i UMTS tehnologije te pojavljivanje i populariziranje novih tehnologija - VoIP i WiMAX te fuzija mobilne i fiksne telefonije u Unlicensed Mobile Access (UMA) tehnologiji. Slijedi detaljna retrospektiva.
17 Feb 2006 by DeeJay

20. Zimske Olimpijske igre na Internetu
Polovinom veljače počinju jubilarne 20. Zimske olimpijske igre, ove godine u Torinu. Najveći sportski događaj na svijetu obilježit će i hrvatski sportaši, nadamo se i medaljama, a mi smo provjerili kako će ga popratiti domaći web te preporučujemo nekoliko zanimljivih inozemnih web destinacija.
14 Feb 2006 by DeeJay

Besplatni house mixevi za download
Moja konstantna potraga za zanimljiv stranicama sa kojih možete besplatno i legalno downloadati glazbu dovela me do stranice DJ-a Jeremy Jivea, kojem dajem preporuku za download mjeseca.
12 Feb 2006 by DeeJay

Panasonic SA6
Panasonicov model SA6 brat je blizanac na tržištu već neko vrijem dostupnog i popularnog modela VS3. Dok je VS3 telefon iz fashion klase, SA6 je njegova sportska, pomalo off road verzija, jednakih karakteristika. To znači izvrstan ekran (16 milijuna boja), izvrsna tipkovnica, odlične karakteristike u razgovoru, 1,3 MP kamera ali i slab izbor aplikacija.
08 Feb 2006 by DeeJay

Design 2005: Još čvršća veza tehnologije i dizajna
Na kraju 2005. godine možemo potvrditi da se trend iz 2005. nastavio i protekloj godini - u svijetu gadgeta sve veću ulogu igra dizajn i izgled, koji su korisnicima ponekad važniji od mogućnosti.
Gledajući tržište tehnoloških uređaja u 2005. godini sa stajališta dizajna, potvrđuju se prognoze dane prošle godine u ovo vrijeme, a koje kažu da dizajn i izgled uređaja ne samo da su jednako važni kao i njegova kvaliteta, već često i važniji. Tako više nije čudno da se pojavljuje sve više proizvoda sa potpisima najpoznatijih svjetskih dizajnera.
04 Feb 2006 by DeeJay

Day after tomorrow
Ako se ne zaustavi rast razine stakleničkih plinova u zraku, globalno zagrijavanje našeg planeta u idućih nekoliko desetljeća moglo bi izmaknuti kontroli. To će rezultirati kaskadom katastrofičnih događaja zbog kojih bi mogle izumrijeti mnoge biljne i životinjske vrste, a milijuni ljudi ostati bez domova.
Scenarij film Dan poslije sutra postaje stvarnost?
03 Feb 2006 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Next >>

Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\