ZAMP part2: Pohlepa zamijenila zdravu pamet
Još malo priče o ZAMP-u i njihovoj ideji o naknadama za privatno kopiranje. Kako je na Internet stranicama ZAMP-a moguće je skinuti kompletnu prezentaciju cjenika, kao i argumente za njega, malo sam analizirao taj uradak i …. No comment.
Slijedi analiza, njihovi "argumenti" vs. moji argumenti.
"One of the most effective weapons for defeating online piracy is providing legal, easy-to-use alternatives" - Kevin Tsujihara, predsjednik Warner Bros. Home Entertainment Groupe.
30 Jan 2006 by DeeJay

Future Design Days - Konvergencija dizajna, kreativnosti i inovacija
Dvodnevni seminar Future Design Days, održan polovinom studenog u Stockholmu, obilježio je niz predavanja stručnjaka iz područja dizajna, marketinga, medija i ostalih industrija. Glavne tema seminara bila je sve veća konvergencija dizajna, kreativnosti, tehnologije i inovacija.
26 Jan 2006 by DeeJay

Privatno kopiranje: Pravična naknada ili pretjerani namet?
Burno i ljuto reagirala je domaća Internet zajednica, kako korisnici tako i uvoznici medija i uređaja, na prijedlog ZAMP-a za Cjenika naknada za privatno kopiranje. O čemu se radi, zašto su cijene toliko visoke, zašto je obuhvaćeno toliko uređaja i hoće li i kako ovaj cjenik zaživiti, istražili smo u ZAMP-u.
23 Jan 2006 by DeeJay

Cybersquatting - Registracija tuđih domena
Za sintagmu "ako nisi na Internetu, onda te nema" slobodno možemo reći da je postala činjenica. To se pogotovo odnosi na tvrtke i poslovne subjekte. Međutim, čest je slučaj da tvrtka pokuša registrirati svoju domenu i shvati da je ona već u vlasništvu nekog drugog. Radi se o takozvanom cybersquattingu, registriranju tuđe domene u svrhu ostvarivanja određene, najčešće novčane, koristi.
20 Jan 2006 by DeeJay

Low cost avio kompanije
Česta putovanja u Švedsku navukla su me na letenje. Premda većina ljudi s kojima komuniciram i s kojima se druži misli da je potrebno pravo bogatstvo za avionsku kartu do Švedske, istina je zapravo drukčija, cijena karte je pristupačna. Na žalost, do Švedske iz Zagreba još uvijek ne lete low cost avio kompanije, ali ih je kod nas sve više.
19 Jan 2006 by DeeJay

Svemir 2005: Godina velikih otkrića
Premda se od protekle 2005. godine puno očekivalo u području istraživanja i osvajanja svemira, stvari nisu išle po predviđanjima. To se pogotovo odnosi na dio osvajanja, ali ga zato istraživanje kompenzira. Donosimo svemirsku retrospektivu protekle godine.
15 Jan 2006 by DeeJay

Elektroničko poslovanje
Internet i bežična tehnologija u zadnjih su nekoliko godina doveli do prave (r)evolucije u poslovanju, pa se već može govoriti o novoj poslovnoj filozofiji temeljenoj na elektroničkom poslovanju.
15 Jan 2006 by DeeJay

Zabava na putovanjima
Relaksiranje i zabava na putovanjima nikada nije bila lakša. Nove tehnologije i usluge omogućuju da na mobitelima gledate televizijski program ili koristite video pozive za orijentaciju u gradovima, a PMP uređaji omogućiti će gledanje filmova u pokretu.
12 Jan 2006 by DeeJay

Siječanj 2006. na djurman.com
Došla je 2006. godina, koja bi, barem po mojim planovima, trebala donijeti puno novosti i sadržaja na djurman.com. Izdvajam za siječanj: pregled svemirskih događanja u 2005. godini, cybersquatting a detaljno ću se baviti i idiotskim prijedlogom ZAMP-a oko visine naknada za privatno kopiranje. Evo malo detaljnijih najava.
09 Jan 2006 by DeeJay

Kućna zabava: Luksuzni televizori
Do kraja ove nove, 2006. godine, cijela Hrvatska trebala bi biti pokrivena DVB-T, signalom digitalne televizije, koji omogućava da TV program pratite u DVD kvaliteti. Uz izvrsnu sliku dobro pristaje i atraktivan i inovativan televizor, kakvih je srećom na tržištu sve više.
Objavljeno u pc chip broj 128, siječanj 2006.
04 Jan 2006 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Next >>

Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\