GO
Nakon naporne godine, vrijeme je za odmor. Ovaj put sam potpuno offline, odmaram se i od Interneta i kompjutera. Stoga slijedi i mjesec dana bez updatea.
Dobro se provodite preko ljeta, see you u rujnu!

03 Aug 2007 by DeeJay

ZAMP: Bizarnosti se nastavljaju
Potaknut novim događajima oko ZAMP-a i Zakona o autorskim pravima (ponovo su bojkotirane izmjene Zakona, a ZAMP se opet žali kako nije sklopio ugovore vezane za naknadu za privatno kopiranje), evo još jedan, istina stariji (ožujak) tekst o famoznoj naknadi. Riječ je o zanimljivim događajima nakon potpisivanja ugovora o naknadi za privatno kopiranje, a žalosno je da je jedna od glavnih uloga pripala i Ustavnom sudu.
"Najefikasnije oružje za borbu protiv online piratstva je omogućiti korisnicima legalnu i jednostavnu alternativu" - Kevin Tsujihara, predsjednik Warner Bros. Home Entertainment Groupe.
23 Jul 2007 by DeeJay

2006. u Hrvatskoj: Godina padova i pokojeg uspona
Nikad nije kasno za prisjetiti se kakva je godina bila iza nas, pogotovo na tržištu elektroničkih komunikacija. Možda izgleda da je ovaj pregled zakasnio, ali nije. Jer upravo je ljeto razdoblje do kojeg su alternativni operateri najavljivali da moraju pokrenuti posao, pa da malo usporedite ono što je bilo lani s onim što imamo danas. Zaključak: Prošle je godina  na domaćem tržištu elektroničkih komunikacija ipak donijela više loših nego dobrih stvari. Čini se da svaki korak naprijed prate dva koraka unatrag.
28 Jun 2007 by DeeJay

2006: Sve po starom
Ponavljamo se kao papige, ali stvari se u svijetu gadgeta nisu promijenile ni u godini koja nas je napustila. Glavnu ulogu i dalje igra dizajn, koji je tijekom 2006. godine bio važniji od inovacija.
28 Jun 2007 by DeeJay

Nastavak pozitivnih trendova
Nakon što je 2005. godinu obilježio oporavak tržišta nakon izlaska iz redesije godinu ranije, 2006. godinu obilježili su pozitivni trendovi i pojava, ali i populariziranje novih i naprednih tehnologija i usluga, poput MobileTV i IP televizije
25 Jun 2007 by DeeJay

Ciljani marketing i zarada pomoću Googlea
Hrvatska je jedna od malog broja zemalja u kojima su danas dostupni Google servisi AdSense i AdWords, namijenjeni vlasnicima web stranica koji žele zaraditi reklamiranjem ili tvrtkama koje se žele jednostavno i ciljano reklamirati na Googleu.
25 Jun 2007 by DeeJay

Nova energetska politika Europe
U cilju zaštite okoliša Europska je unija najavila novu energetsku politiku kojom će se poticati energetska efikasnost, povećati udio obnovljivih izvora energije i biogoriva u ukupnoj proizvodnji te smanjiti emisija štetnih stakleničkih plinova
18 Jun 2007 by DeeJay

Sony Ericsson W710i/Z710i
Dva gotovo identična mobitela, od kojih je model W710i prvi punokrvni sportski Walkman telefon, ali i uređaj koji je do sada prošao vjerojatno najopširnije i najekstremnije testiranje, nakon kojeg je zaslužio visoke ocjene.
13 Jun 2007 by DeeJay

Vrijeme korisničkog sadržaja
Kako se početkom svake godine gleda naprijed, tako smo i mi odlučili pogledati malo u budućnost i pokušati dati odgovor ili barem dio odgovora na pitanje kakva je budućnost mobitela.
06 Jun 2007 by DeeJay

Pola milijarde dolara e-trgovine
Elektronička trgovina jedna od najbrže rastućih gospodarskih grana u Hrvatskoj. U razdoblju od 2002. do 2005. godine uvećala se gotovo deset puta, a predviđanja analitičke kuće IDC Adriatics govore o vrijednosti od 570 milijuna dolara u protekloj godini.
30 May 2007 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Next >>

Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\