15 godina Weba
Kada je 6. kolovoza 1991. Tim Berners-Lee javnosti predstavio svoj projekt WorldWideWeb ili WWW, nije ni mogao sanjati da će na 15. rođendan tog projekta slova WWW biti ona koja najviše puta u danu otipkamo na našem računalu.
01 Dec 2006 by DeeJay

E-turizam: od -5 do +35
Kako se približava Nova godina i dolazi vrijeme skijanja, svi polako upadaju u neko predblagdansko raspoloženje. Ako još nemate nikakav plan, evo pregleda idealnih web stranica za planiranje ali i rezerviranje skijanja te programa dočeka Nove godine. U pregled su uključene i egzotične destinacije, za slučaj da poželite dočekati Novu godinu u moru, uz sunce i koktele.
27 Nov 2006 by DeeJay

Bioinformatika - računalna enciklopedija života
Kako raste naše znanje o životnim i staničnim procesima na molekulskoj razini, rastu i mogućnosti da čim prije otkrijemo sve genetske promjene, ali i da ih liječimo i, nadaju se znanstvenici, u budućnosti i spriječimo. Ključnu ulogu u tome igra posebna znanost - bioinformatika.
23 Nov 2006 by DeeJay

Roaming: Mobitelom u inozemstvo
Odlaskom na zimski odmor mobiteli ne gube status jednog od najvažnijih uređaja u svakodnevnom životu, pa su jednako važan dio prtljage kao i oprema za skijanje ili odeća za slavljenje Nove godine. Istražili smo kakve su navike korisnika mobitela u inozemstvu i posebno kakve opasnosti krije korištenje mobitela u inozemstvu.
21 Nov 2006 by DeeJay

Video2Go: Video u pokretu
U nizu trendova u mobilnoj tehnologiji, gledanje video sadržaja, pogotovo filmova, u porektu, postaje sve izraženiji. Kakve su mu perspektive i što donosi vama kao korisnicima, analizirano je u ovom tekstu. Osim tih općenitih informacija, imam i nekoliko testova V2G uređaja.
17 Nov 2006 by DeeJay

Online novinarstvo
Zasićeni žutim sadržajima u tradicionalnim medijima, korisnici se sve više okreću Internetu, na kome novinarstvo evoluira u novi tip - online novinarstvo. Kud ide ova evolucija u svijetu i kakvo je stanje u Hrvatskoj, saznajte u ovom tekstu .
14 Nov 2006 by DeeJay

Još jedna brljotina
Hrvatska je dobila još jedan akt koji regulira Internet, Pravilnik o sadržaju prijave te sadržaju i načinu vođenja očevidnika nakladnika elektroničkih publikacija, koji ima smisla jednako kao i njegov naziv, ali i većina ostalih akata koji reguliraju Internet u Hrvata.
10 Nov 2006 by DeeJay

Kućna zabava
Specijalizirani sajmovi poput CeBIT-a, IFA-e i E3 potvrdili su daljnji rast popularnosti uređaja kućne zabave, a trendovi poput bežičnog umrežavanja uređaja za zabavu i nove generacije kućnih kina nisu zaobišli ni Hrvatsku.
08 Nov 2006 by DeeJay

Povijest elektronske glazbe
Statistike kažu da mnogi od Vas do moje stranice dolaze pretragom ključnih riječi "elektronska glazba". Upravo je to bio naziv teme broja koju smo obradili u pc chipu za listopad, a u sklopu koje sam napisao i tekst o povijesti elektronske glazbe, kao mali pogled u prošlost, da se podsjetimo kako je bilo, modernim glazbenim rječnikom rečeno, back in the days.
06 Nov 2006 by DeeJay

Sony Ericsson K510i
Još jedan u nizu nasljednika popularnih Sony Ericsson uređaja, ovaj put modela K500i/F500i kompaktan je telefon opremljen 1,3 megapikslenom kamerom i vać standardnim setom Sony Ericsson aplikacija. Odličan pri razgovoru i korištenju mobilnog Interneta, sa pristojnom kamerom, ali uz ipak premalo memorije.
03 Nov 2006 by DeeJay

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Next >>

Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\