Testovi: LG KG220
LG je na tržište izbacio još jedan uređaj koji će atraktivnošću dizajna plijeniti pažnju na prvi pogled. Premda se radi o entry level telefonu, svoje funkcije obavlja sasvim dobro, a prije svega cilja na mlađe, modno osviještene i nepretenciozne korisnike.

Kad god se spomene LG, prvo što pada na pamet je dizajn. Ovaj se proizvođač uspio na tržištu pozicionirati kao tvrtka koja izuzetno pazi da njihovi mobiteli budu atraktivni, a to je apsolutno jasno i kod modela KG 220. Kombinacija sjajne crne boje kućišta s okvirom boje titana zaista je atraktivna, premda će je trebati prilično paziti, jer na sjajnom crnom kućištu vrlo brzo i lako ostaju otisci prstiju.
Ovaj telefon nema vanjski ekran, ali niti ikakvu diodu da signalizira da ste propustili poziv ili primili poruku i to bi za mnoge mogla biti ozbiljna mana.

Bogata tipkovnica
Što se tiče ergonomije ovog preklopnog telefona, zadovoljni smo. Materijali od kojih je izrađen sugeriraju da bi mogao kliziti u ruci ili iz nje, ali to nije slučaj. Dobro leži u ruci, i nikakvih problema nema prilikom korištenja telefona jednom rukom, uključujući i njegovo otvaranje. Mala, ali ipak zamjerka, ide činjenici da je tipka za pojačavanje i stišavanje malo prenisko, točnije na sredini bočne stranice telefona, pa će trebati malo naviknuti na pojačavanje i stišavanje zvuka pri razgovoru.
Jednom kad je uređaj otvoren, iznenadit će vas broj tipki. Naime, LG je ponudio niz tipki i prečaca na tipkovnici koji upravljanje ovih uređajem čine bržim i efikasnijim. Tako je već sama centralna navigacijska tipka predprogramirana s prečacima, a uz klasične dvije funkcijske tipke, tippke za korekciju (C) i tipke za pozivanje i prekidanje poziva, u narodu poznatije kao crvena i zelena slušalica, na raspolaganju su vam i dodatne tipke za aktivaciju fotoaparata i kalendara. Tako jedinim pritiskom prsta možete pristupiti svim najčešće korištenim funkcijama telefona.
Što se tiče same tipkovnice, dobro je izvedena. Premda osobno nismo ljubitelji tipkovnica u kojima su redovi tipki neproporcionalne veličine, s takvom tipkovnicom na modelu KG220 nismo imali problema. Tipke su ugodne i plitke, a poruka se u tipkanju brzo i precizno prenosi na ekran.

Prosječne mogućnosti
Kad smo kod ekrana, upravo je on pokupio najmanje simpatija na ovom telefonu. Naime, radi se o CSTN ekranu sa 65 tisuća boja, rezolucije 128 x 128 piksela, pa je jasno da nije najkvalitetniji, što se posebno vidi na suncu.
Od mogućnosti ovog telefona odmah izdvajamo onu najvažniju u ovoj klasi - kvalitetu zvuka kod razgovora. Ona je sasvim pristojna, ništa spektakularno, ali bez velikih zamjerki. Zvuk je čist i dobro razumljiv i u bučnijim prostorima, a i mikrofon se pokazao sasvim dobrim.
Od aplikacija LG KG 220 nudi alarm, diktafon, kalkulator i pretvarač jedinica. Osim toga, ima i kalendar, koji vam omogućava unose u obliku Planera i Bilješki, što su uvijek korisne aplikacije.
Podržana je i Java, a uz dvije igre koje dobijete u telefonu, nove uvijek možete skinuti dodatno GPRS-om, a isto vrijedi i za slike i zvukove. Memorijski kapaciteti su skromni, ali opet u gabaritima ove klase mobitela. Tako KG 220 ima dva megabajta memorije i spremište za 150 SMS poruka. U ta dva megabajta moći ćete, osim downloadanih sadržaja, spremite i fotografije koje možete snimiti ugrađenim VGA fotoaparatom.

Konkurencija
Samsung SGH-X540
Još jedan novi i jednostavan entry level telefon na našem tržištu. Kao i LG, plijeni dizajnom, dok su u ostalim karakteristikama gotovo slični. Samsung djeluje nešto bolje ergonomski, dok LG ipak izgleda više stylish.

Plus: izgled, zvuk
Minus: ekran, sporiji izbornik
Zaključak: Još jedan u nizu vrlo jednostavnih početničkih telefona kojeg će prije svega cijeniti mlađi, modno osviješteni i nepretenciozni korisnici.

Ocjene:
Performanse: 4
Ergonomija: 4
Ukupna ocjena: 4

InfoBox:
Ime uređaja: LG KG220
Frekvencija rada: Tri-band GPRS telefon
Kategorije: entry level
Operativni sustav: LG-ijev proprietary softver
Dimenzije: 84 x 43.5 x 20.5 mm
Masa: 73 g
Ekran: CSTN, 65 k boja, 128 x 128 piksela
Interni imenik: 500 unosa
Memorija: 2 MB
Memorijska proširenja: Nema
Povezivanje: Bluetooth, USB
Prijenos podataka: GPRS
Multimedija: MMS, Java
Foto: VGA (maks. 640 x 480 piksela)
Video: 3GP player
Audio: Polifone melodije, diktafon
Baterija: Li-Ion, 800 mAh
Razgovor / Čekanje: 3 / 200 h
SAR: 0,20 W/kg
Cijena: -
Ustupio: Right Phone, (01) 6310 072
25 Jan 2008 by DeeJay
0 comments

name:
mail: (optional)

smile:

smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


// Copyright 2000 - 2006 Dražen Jurman. All rights reserved. \\